Naplata parkinga u Pljevljima: Sat vremena-50 centi

“Čistoća” je odredila i cijene za druga parkirališta koja će se po prvi put početi naplaćivati, u nekoliko ulica i parkirališta u gradu

1076 pregleda 0 komentar(a)
Parking u podzemnoj garaži naplaćivaće se 24 časa, Foto: Goran Malidžan
Parking u podzemnoj garaži naplaćivaće se 24 časa, Foto: Goran Malidžan

Do kraja mjeseca počeće naplata parkinga na nekoliko parkirališta u Pljevljima, nakon što je Skupština Opštine dala saglasnost na predloženi cjenovnik.

To je “Vijestima” potvrdio Saša Ječmenica, direktor preduzeća “Čistoća”, kojem je lokalna uprava nedavno povjerila naplatu parkiranja.

Preduzeće “Komunalne usluge”, u čijoj su nadležnosti do tada bili poslovi parking servisa, zbog finansijskih problema nije bilo u mogućnosti da to nastavi da radi.

“Čistoća” je preuzela i šest radnika “Komunalnih usluga”, a preuzeće još četiri, rekao je Jerčmenica.

Prema novom cjenovniku, cijena parkiranja u jedinoj podzemnoj garaži, ispod Trga 13. jul, poskupjeće za oko 67 odsto - svaki započeti sat parkinga koštaće 50 centi, umjesto 30.

“Čistoća” je odredila i cijene za druga parkirališta koja će se po prvi put početi naplaćivati, u nekoliko ulica i parkirališta u gradu.

Za svaki započeti sat parkiranja na tim parkiralištima vozači će plaćati 40 centi, s tim što su predviđene povoljnosti za kupovinu mjesečnih karata, a posebnu povoljnost imaće stanari okolnih zgrada. Mjesečna karta za stanare okolnih zgrada i zaposlene u prvoj zoni iznosiće osam eura, a za ostale građane 12 eura mjesečno.

Trenutno se parking naplaćuje jedino u podzemnoj garaži u centru grada. Osim u podzemnoj garaži, parking će se uskoro početi naplaćivati na parkiralištu iza zgrade nekadašnjeg Ekspres restorana koji ima 89 parking mjesta.

Parking će se naplaćivati u Ulici kralja Petra i u dijelu kraka ulice prema Rudničkoj upravi i pristupnoj saobraćajnici zgradama iznad JU “Zračak nade”, gdje ima 13 parking mjesta, isto koliko i u Ulici Zekerijaha Ćinare kod Doma kulture. U Ulici Miloša Kneževića parking će se naplaćivati za 11 parkirališta, Boška Buhe - 5 i Sava Dimitrijevića, ispred Milet bašte - 12.

U Ulici Glasinačkoj, iza zgrade Trepča, označeno je šest parking mjesta, u Skerlićevoj 9, kod Atlas banke 6 i iza zgrade bivšeg Borova 59.

Za nekoliko mjeseci odložen je početak naplate parkinga u Ulici Mila Peruničića, pored Breznice, dok se ne riješi problem parkiranja za stanare okolnih zgrada.

Na ovim lokacijama biće označeno ukupno 351 parking mjesto, od kojih će za naplatu biti opredijeljena 333.

Na svim parkiralištima, osim u podzemnoj garaži, parkiranje će se naplaćivati radnim danima i subotom, od 6 do 22 sata, a nedeljom i državnim praznicima biće besplatno.

Parking u podzemnoj garaži naplaćivaće se svakodnevno, 24 časa.

Bonus video: