Druga knjiga iz edicije Moderna istorija Crne Gore

Trotomna "Moderna istorija Crne Gore" je kapitalno djelo od preko hiljadu i sedamsto stranica, knjiga koja osvjetljava sve ključne događaje u prelomnim decenijama po sudbinu Crne Gore

32330 pregleda 106 reakcija 15 komentar(a)
Moderna istorija Crne Gore 1988 – 2017: Od prevrata do NATO pakta, Foto: Vijesti
Moderna istorija Crne Gore 1988 – 2017: Od prevrata do NATO pakta, Foto: Vijesti
Ažurirano: 12.06.2020. 10:18h

Drugi tom monumentalne “Moderne istorije Crne Gore 1988 – 2017: od prevrata do NATO pakta”, poznatih istoričara akademika Šerba Rastodera i Novaka Adžića, u izdanju Vijesti, u prodaji je od petka 12. juna.

Trotomna "Moderna istorija Crne Gore" je kapitalno djelo od preko hiljadu i sedamsto stranica, knjiga koja osvjetljava sve ključne događaje u prelomnim decenijama po sudbinu Crne Gore.

U knjizi vas čekaju - stotine ličnosti, događaji koji su presudno uticali na naše živote, procesi koji dovode do današnje Crne Gore, najvažnija politička, ekonomska i kulturna pitanje...

U ovom tomu pročitajte sledeće naslove:

RATOVI U KOJIMA “NIJESMO UČESTVOVALI”

BILANSI RATNIH AVANTURA

FAŠIZACIJA DRUŠTVA

EKONOMIJA KAO GRANA RATA

“Ova knjiga nije samo najznačajnija knjiga u opusu dvojice autora do sada, nego i jedan od najznačajnijih, ako ne i najznačajniji događaj u nauci i kulturi Crne Gore. Dvojica autora su svoj naučni i građanski dug odužili”, zapisao je jedan od recenzenata drugog toma, profesor Milan Popović.

Na zoom konferenciji koja je održana povodom izlaska prvog toma, recenzenti iz regiona su bili jedinstveni u ocjeni da je Rastoderova i Adžićeva knjiga u izdanju Vijesti, nešto što ostale zemlje u bivše Jugoslavije treba da slijede kao pravi primjer.

Bonus video: