U Pljevljima otvorene prostorije Dnevnog boravka za odrasla i stara lica sa invaliditetom

Purišić je kazao da je cijeli projekat dio Memoranduma o saradnji između Opštine Pljevlja i Ministarstva rada i socijelnog staranja.

376 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja, Foto: Goran Malidžan
Sa otvaranja, Foto: Goran Malidžan

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić zajedno sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem otvorio je danas prostorije Dnevnog boravka za odrasla i stara lica sa invaliditetom, koji će biti novi vid usluge iz oblasti socijalne zaštite u ovom gradu.

Prostorije se nalaze u Ulici IV sandžačke brigade u kući u kojoj se nekada nalazila zlatara Talić.

Purišić je kazao da je cijeli projekat dio Memoranduma o saradnji između Opštine Pljevlja i Ministarstva rada i socijelnog staranja.

„Ovaj socijalni servis omogućiće bolji život građana posebno starijih. Ministarstvo je adaptiralo i opremilo ovaj objekat za potrebe dnevnog boravka za starije. Ukupna investicija je 22.600 eura, a usluga će se pružati svakog radnog dana od 8 do 16 časova. Koristiće ih 13 korisnika. Usluga je pristupna osobama sa invaliditetom. Dnevni boravak za stara lica u Pljevljima je 13 objekat te vrste u Crnoj Gori. U dnevnom boravku korisnicima će biti omogućena radno okupaciona terapija, razgovori i druženja, posjeta kulturnim dešavanjima, čitanje dnevne štape i korišćenje biblioteke, dnevno posluženje u vidu toplih napitaka, psihococijalna podrška i besplatni obrok“, rekao je Purišić.

Predsjednik Opštine Igor Golubović rekao je da je današenji događaj samo nastavak dobre saradnje Ministarstva rada i socijalnog staranja i Opštine Pljevlja.

„Opština Pljevlja pridružila se nizu od 13 opština u Crnoj Gori koje imaju otvorene centre u okviru projekta dnevnog boravka odraslih sa invaliditetom. Obavezali smo se da obezbjedimo prostor za funkcionisanje servisa pa je u decembru prošle godine zaključen ugovor o zakupu ovog prostora“, rekao je Golubović.

Kazao je da lokalna uprava pokazuje veliki stepen senzibiliteta prema svim ranjivim kategorijama stanovništva i da u ovom gradu radi više ovakvih servisa.

Bonus video: