Vlada poklonila zemlju za zgradu za zaposlene u MO

Procijenjena vrijednost zemljišta je nešto više od 88.000 eura.
Urbanistička parcela predstavlja dio bivše vojne lokacije “Mali logor“ koja nije potrebna Vojsci i na predlog Ministarstva odbrane u planskim dokumentima opredijeljena je za stambenu izgradnju spratnosti - suteren, prizemlje, četiri sprata i potkrovlje

2105 pregleda 2 komentar(a)
Unutrašnjost nekadašnje kasarne, Foto: Goran Malidžan
Unutrašnjost nekadašnje kasarne, Foto: Goran Malidžan

Vlada Crne Gore ustupiće bez naknade Stambenoj zadruzi “Odbrana” zemljište na lokaciji Mali logor u Pljevljima površine 3.261 metar kvadratni, na kojoj će se graditi zgrade za zaposlene u Ministarstvu odbrane i Vojsci.

Procijenjena vrijednost zemljišta je nešto više od 88.000 eura. Urbanistička parcela predstavlja dio bivše vojne lokacije “Mali logor“ koja nije potrebna Vojsci i na predlog Ministarstva odbrane u planskim dokumentima opredijeljena je za stambenu izgradnju spratnosti - suteren, prizemlje, četiri sprata i potkrovlje.

Vojska je tokom zime uklonila dotrajale objekte koji su decenijama kao magacini korišćeni za potrebe JNA.

U odluci Vlade ne navodi se kada će početi izgradnja stambene zgrade, a ranije je iz Ministarstva odbrane saopštavano da će to biti tokom ove godine. Opština Pljevlja i Ministarstvo odbrane ranije su dogovorili da “prebiju” naknadu koju bi investitor trebalo da plati po osnovu komunalnog opremanja zemljišta, tako što bi prostor dobile opštinske službe, RTV Pljevlja, Muzička škola i Dječji vrtić.

Bonus video: