"Očekujemo saopštenje da policija nije šutirala građane, već da su oni udarali glavom u nedužne policijske čizme"

"Redakcija Dana objavila je izjave i snimak koji su javnosti dostavile Demokrate što je i posao medija. Baš kao što smo objavili saopštenje Uprave policije koja iznosi sasvim suprotne tvrdnje"

13283 pregleda 23 reakcija 21 komentar(a)
Detalj ispred Sportskog centra u Budvi: Policija ispalila suzavac?, Foto: Printscreen
Detalj ispred Sportskog centra u Budvi: Policija ispalila suzavac?, Foto: Printscreen

Očekujemo saopštenje policije koja će nas ubjeđivati da njeni pripadnici nijesu šutirali građane koji leže već da su građani krvnički udarali glavom u nedužne policijske čizme, saopštila je danas Redakcija Dnevnog lista "Dan".

Oni su reagovali na saopštenje Uprave policije u kome se između ostalog navodi da su "netačne informacije koje nastavljaju da iznose politička partija Demokrate, poslanik Demokrata Boris Bogdanović i Dnevne novine "Dan" da je policija ubacila hemijsko sredstvo u Mediteransku salu gdje su trenirala djeca".

"Redakcija Dana objavila je izjave i snimak koji su javnosti dostavile Demokrate što je i posao medija. Baš kao što smo objavili saopštenje Uprave policije koja iznosi sasvim suprotne tvrdnje. To je posao i obaveza medija koji radeći svoj posao otvaraju javnu debatu. Ono što je problem jeste što Uprava policije polemiše sa medijima umjesto da radi svoj posao za koji prima platu od novca građana. Tako smo imali priliku da čujemo od Uprave policije da su njeni pripadnici profesionalno obavljali svoj posao", ističe se u saopštenju Redakcije "Dana".

Oni su dodali da je policija koliko juče tvrdila da uopšte nije ispaljivala suzavac na sportski centar u Budvi, da bi danas priznala da ipak jeste.

"Na snimku se jasno vidi da je suzavac završio na krovnom prozoru. I sad treba da vjerujemo da se neko popeo na krov, uzeo suzavac, otvorio prozor i ubacio ga u salu. I to naočigled brojnih pripadnika policije. Koji od čitavog događaja u Budvi samo taj detalj nijesu snimili. Posebno je zanimljiva konstatacija policije da je neko od organizatora uzeo suzavac sa pločnika i bacio ga na djecu. Pošto video zapis jasno govori da je suzavac završio na krovu zgrade pozivamo javno Upravu policije da dokumentuje i objasni da li krov Sportskog centra u Budvi ima pločnik? Da li i jedan objekat bilo gdje na svijetu ima na krovu trotoar? Ako ima neka to gospoda iz Uprave policije objelodane kao veliki naučni doprinos arhitekturi, a "Dan" će sa radošću ustupiti prostor", poručili su iz Redakcije "Dana".

Oni su kazali i da zbog svega navedenog očekuju saopštenje policije koja će nas ubjeđivati da njeni pripadnici nijesu šutirali građane koji leže već da su gražani krvnički udarali glavom u neduzne policijske čizme.

"Dan će nastaviti da objelodanjuje sva kršenja zakona, a posebno ona koja dolaze od onih koji bi trebalo da ga štite u ime građana i koji se finasiraju našim novcem", zaključuje se u saopštenju Redakcije "Dana".

Bonus video: