Pljevlja: Prihod od taksi biće manji za 20.000 eura

U Opštini kažu da primjenom ove odluke očekuju smanjenje prihoda po osnovu komunalnih taksi za oko 20.000 eura godišnje. Umanjenje se, ističu u Opštini, najvećim dijelom odnosi na lokalnu komunalnu taksu koja se naplaćuje po osnovu korišćenja reklamnih panoa i bilborda na javnim površinama i objektima u vlasništvu Opštine

868 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Vlada Crne Gore je dala saglasnost na odluku Opštine Pljevlja o lokalnim komunalnim taksama, koju je usvojio lokalni parlament na nedavno održanoj sjednici.

U Opštini kažu da primjenom ove odluke očekuju smanjenje prihoda po osnovu komunalnih taksi za oko 20.000 eura godišnje. Umanjenje se, ističu u Opštini, najvećim dijelom odnosi na lokalnu komunalnu taksu koja se naplaćuje po osnovu korišćenja reklamnih panoa i bilborda na javnim površinama i objektima u vlasništvu Opštine.

Za postavljanje otvorene bašte uz ugostiteljski objekat u njegovoj funkciji, mjesečna taksa po metru kvadratnom koji se koristi u prvoj zoni naplaćivaće se 8,5 eura, drugu 7,5, treću 6,5, četvrtu pet, petu četiri, šestu tri i sedmu dva eura. Taksa iz ovog tarifnog broja za period oktobar-april umanjuje se za 20 odsto.

Za postavljanje privremenih objekata koji se mogu premještati, zavisno od zone, plaćaće se mjesečna taksa od jednog do 15 eura. Za postavljanje zaštitne ograde kod izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije objekata i postavljanje vozila naplaćivaće se mjesečna taksa od šest eura po metru kvadratnom.

Za izvođenje radova koji zahtijevaju raskopavanje kolovoza, parkinga i trotoara i ostalih javnih površina 15 eura po kvadratu, zauzimanje površina za odlaganje građevinskog i drugog materijala 7,5 eura, a za korišćenje javnih površina za kampove, postavljanje šatora, koncertne i pozorišne bine, mjesečna taksa naplaćivaće se šest eura po kvadratu.

Za korišćenje jednostranog, dvostranog, trostranog i četvorostranog reklamnog panoa i bilborda, Opština će naplaćivati taksu koja će iznositi od 20 do 30 eura po metru kvadratnom, zavisno od veličine bilborda. Za korišćenje svjetlećeg reklamnog panoa i bilborda, cijene su veće za deset eura po metru kvadratnom. Za korišćenje reklamne zastave na jarbolu stubu ili zidu po metru kvadratnomm platna ili drugog materijala plaćaće se 30 eura po metru kvadratnom.

Za korišćenje taksi stajališta kod autobuske stanice, hotela “Pljevlja”, pijace, “Zelengore” i hotela “Tara” plaćaće se mjesečna taksa od 8 eura, tri eura manje za stajalište kod Bolnice i Milet bašte i dva eura za taksi stajalište u naselju Guke.

Bonus video: