U Pljevljima otvoreno Odjeljenje knjiga za slabovide

Svečanosti u Pljevljima prisustvovao je i Božidar Denda, direktor Biblioteke za slijepe Crne Gore, i njegovi saradnici Žana Đačić, predsjednica Udruženja slijepih Pljevalja i Darko Milošević, koji će ovom Odjeljenju pružati značajnu stručnu pomoć u budućem radu

566 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Denda, Foto: Privatna arhiva
Božidar Denda, Foto: Privatna arhiva

U Narodnoj biblioteci “Stevan Samardžić“ Pljevlja otvoreno je Odjeljenje knjiga u pristupačnom formatu, namijenjeno osobama sa oštećenjem vida i ostalim licima sa posebnim potrebama.

Odjeljenje je otvoreno u saradnji sa Bibliotekom za slijepe Crne Gore iz Podgorice, koja je pljevaljskoj biblioteci poklonila dva računara i određen broj knjiga u audio formatu.

Svečanosti u Pljevljima prisustvovao je i Božidar Denda, direktor Biblioteke za slijepe Crne Gore, i njegovi saradnici Žana Đačić, predsjednica Udruženja slijepih Pljevalja i Darko Milošević, koji će ovom Odjeljenju pružati značajnu stručnu pomoć u budućem radu.

Direktorica Narodne biblioteke “Stevan Samardžić” Đina Bajčeta zahvalila se donatorima na značajnoj pomoći i podršci koja je Biblioteci pružena u ovom veoma važnom segmentu savremenog bibliotečkog poslovanja.

Bonus video: