JPU "LJUBICA POPOVIĆ"

Podgorica: Medicinska sestra u vrtiću "Pčelica" pozitivna na koronu, djeca i kontakti u samoizolaciji

"Nakon saznanja preduzete su sve neophodne mjere, na osnovu instrukcija dobijenih od Instituta za javno zdravlje Crne Gore"

67587 pregleda 164 reakcija 76 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Medicinska sestra u vaspitnoj jedinici Pčelica, javne preškolske ustanove "Ljubica Popović" iz Podgorice pozitivna je na koronavirus zbog čega su djeca jaslene grupe u kojoj radi, kao i svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa njom poslati u samoizolaciju od petka.

Ovaj vrtić, koji je inače jedan od tri dežurna u okviru JPU “Ljubica Popović” u toku ljeta, nije zatvoren, a odluka je donijeta na osnovu konsultacije sa Institutom za javno zdravlje, prenosi portal Roditelji.me.

Iz ove JPU su saopštili da je u prostorijama vrtića urađena dezinfekcija.

Portalu Roditelji.me roditelji djece koja su u jaslenoj grupi, kazali su da su u četvrtak oko ponoći dobili infomaciju da je medicinska sestra pozitivna i da ne dovode djecu.

"Nakon saznanja preduzete su sve neophodne mjere, na osnovu instrukcija dobijenih od Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Zaposleni koji su bili u rizičnom kontaktu su testirani, kao i ona djeca koja su imala bilo kakve simptome slične simptomima virusa”, saopšteno je iz uprave vrtića.

Dodaju da će o daljim aktivnostima javnost biti blagovremeno obaviještena.

Preporučujemo za Vas