Euromost: ODT Bijelo Polje ispituje ekološki incident na rijeci Bistrici

"U saznanju smo da danas Inspektori za privredni kriminal uzimaju izjave i prikupljaju sve dokaze, dok nas je inspektor za ribarstvo juče obavijestio o sprovedenoj kontroli i da su otkrili lokaciju sa koje je ispuštena osoka"

3311 pregleda 1 komentar(a)
Rijeka Bistrica nakon incidenta
Rijeka Bistrica nakon incidenta

Nevladina organizacija Euromost tvrdi da bjelopoljsko Osnovno državno tužilaštvo ispituje jučerašnji ekološki incident na rijeci Bistrici.

Vijesti su juče objavile saopštenje te NVO - da je neko od stočara iz Mjesne zajednice Bistrice ispustio ogromne količine otpadne osoke u rijeku.

"U saznanju smo da danas Inspektori za privredni kriminal uzimaju izjave i prikupljaju sve dokaze, dok nas je inspektor za ribarstvo juče obavijestio o sprovedenoj kontroli i da su otkrili lokaciju sa koje je ispuštena osoka... Juče je na teren izašao i inspektor za vode Sekretarijata za inspekcije, a još nemamo informacije šta je sa veterinarskim inspektorom, pošto se radi kako nezvanično saznajemo o velikoj farmi stoke, koja nema nikakvu dozvolu i koja posjeduje veliki broj govedi i nalazi se pored rijeke Bistrice", saoppšteno je iz Euromosta.

Oni su ocijenili da je bitno da svi odmah reaguju na ekolške incidente "i ukažemo onim koji misle da su nedodirljivi da im nećemo dozvoliti da uništavaju rijeke i ugrožavaju riblji fond Lima i Bistrice...kao i zdravlje građana, bez obzira o kome se radi i da postoje lokalne i državne institucije koje će odmah da reaguju, otkriju počinioce i sprovedu zakosnki postupak u skladu sa svojim nadležnostima".

Bonus video: