Tivat: Za tri projekta pet hiljada eura

Javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iz budžeta Opštine Tivat za 2020. godinu objavljen je 5. maja ove godine i bio je otvoren 30 dana

1049 pregleda 0 komentar(a)
Upravna zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković
Upravna zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković

Tivatska opštinska Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu, donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2020. godinu.

Na osnovu utvrđenih kriterijuma, vrednovanja i ocjene biznis plana, Komisija je odlučila da sredstva dodijeli projektima: “Bakina kuhinja” doo Tivat za poboljšanje uslova rada u kuhinji, “Cake shop” doo Tivat za projekat inovacije i preduzetnici Ljiljani Todorović za biznis plan pod nazivom “Novi cvjetni korak mome gradu”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Komisija je konstatovala da je na konkurs pristigao veliki broj prijava, ali je zbog ograničenosti budžetskih sredstava odlučeno da se najbolji projekti, odnosno biznis planovi, podrže sa što većim mogućim iznosom. Ukupno je raspodijeljeno 5.000 eura.

“Za razliku od prethodne godine, gdje smo na čak tri javna poziva za podršku ženskom preduzetništvu imali svega tri prijave, ove godine je interesovanje preduzetnica značajno veće, tako da su raspoloživa sredstva iskorištena već u prvom pozivu”, izjavio je Petar Vujović, sekretar Sekretarijata za turizam i preduzetništvo, koji je ujedno i predsjednik Komisije za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu.

“Komisija je imala dosta težak zadatak da od 10 prijava izabere najbolje. Po mom mišljenju, svi biznis planovi koji na bilo koji način utiču na ekonomski razvoj opštine, povećanje zaposlenosti, unapređenje kvaliteta proizvodnje ili pružene usluge, zaslužuju da budu podržani. Ono što je sigurno je to da je interesovanje dama koje svojim biznisom učestvuju u razvoju privrede iz godine u godinu sve veće, tako da ćemo i dalje nastaviti sa aktivnom, a po mogućnosti i većom, podrškom razvoju ženskog preduzetništva“, kazao je Vujović.

Javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iz budžeta Opštine Tivat za 2020. godinu objavljen je 5. maja ove godine i bio je otvoren 30 dana. Sa privrednim društvima/preduzetnicama koje su ostvarile pravo na podršku biće zaključen ugovor kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.

Bonus video: