Dobili dozvolu za pješački most u Podgorici

“Pješački most je projektovan kao čelična konstrukcija koju čine dvije paralelne rešetke od cjevastih profila koje su iz estetskih razloga blago nagnute prema spolja”, navodi se u dokumentu

2975 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada opštine Podgorica, Foto: Luka Zeković
Zgrada opštine Podgorica, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) izdao je gradonačelniku Glavnog grada Ivanu Vukoviću dozvolu za gradnju pješačkog mosta preko rijeke Morače.

U rješenju od ponedjeljka stoji da most u dijelu grada između “Delta sitija” i nekadašnjeg “Titeksa” čini centralno postavljena pješačka stana širine 3,2 metra, dvije bočne biciklističke staze širine po metar, koje su razdvojene od pješačke stane taktilnim površinama širine 20 centimetara. Ukupna dužina mosta iznosi 124,4 metra.

“Pješački most je projektovan kao čelična konstrukcija koju čine dvije paralelne rešetke od cjevastih profila koje su iz estetskih razloga blago nagnute prema spolja”, navodi se u dokumentu.

Dodaje se da se kroz profil mosta postavljaju hidrotehničke instalacije fekalnog kolektora i vodovoda sa priključnih šahtovima i TK kanalizacija.

Navodi se da su među dostavljenom dokumentacijom i akti gradonačelnika od sredine juna kojim je preduzeće “Vodovod” dobilo saglasnost da izvede radove na katastarskim parcelama DUP “Naselje 1. maj” i “Titeks””, a u vezi sa projektom izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, postrojenja za spaljivanje mula i proširenje kanalizacione mreže.

Mediji su još u prvoj polovini prošlog mjeseca objavili da je pješački most vrijedan 1,9 miliona eura.

Bonus video: