Pogledajte kako je bilo na maskenbalu u Igalu: Palma import je najbolja maska

O najboljima je odlučivala publika, a novčane nagrade u iznosu od 1.000, 800 i 500 eura obezbijedila je Direkcija 49. Praznika mimoze, a one su su dobile i nagrade u hrani i piću koje su obezbjedili sponzori Trebjesa Nikšić i Plantaže 13. jul Podgorica, Čigota
305 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2018. 09:40h

Maska "Palma import" sa porukom "koju moj mali pekne, ta ne pretekne" osvojila je prvo mjesto na maskenbalu 49. Praznika mimoze koji je održan sinoć u Mediteranskom centru Instituta Igalo.

Bio je to duhoviti komentar na pojavu palminog surlaša koji je desetkovao palme na hercegnovskoj rivijeri.

Drugo mjesto osvojila je maska "Ljepotica i zvijer",a treće "RIP Playboy".

O najboljima je odlučivala publika, a novčane nagrade u iznosu od 1.000, 800 i 500 eura obezbijedila je Direkcija 49. Praznika mimoze, a one su su dobile i nagrade u hrani i piću koje su obezbjedili sponzori Trebjesa Nikšić i Plantaže 13. jul Podgorica, Čigota.

Nagrađene su i maske LeLED, Gori vatra, Sunđer Bob, Čarli Čaplin i Požar.

Pod maskama su bili Novljani, Tivćani, Budvani, Kotorani, Barani, a sve više je i onih koji su kao gosti koristili barem krinku dajući tako dodatni ton maskenbalskom kolopletu.

Prvi ovogodišnji maskenbal u okviru 49. Praznika mimoze koji organizuju Opština Hereg Novi i JUK Herceg fest, održan je u tradicionalno dobroj atmosferi i raspoloženju.

Sve je počelo nastupom Gradske muzike i mažoretki, koji su defileom i prepoznatljivim zvukom najavili feštu. Zatim su maske, njih oko 300 "preuzele stvar u svoje ruke". Atmosferu su dodatno "zagrijali" Klapa Stari kapetan i Tijana Dapčević koja je pjevala hitove Negativ, Zemlja mojih snova, Ljubi mi se.

"Ovo je pravi način da proslavim rođendan. S obziirom da 24 godine se bavim ovim poslom navikla sam na takve situacije da sebi za rođendan naprvim žurku kad imam nastup", kazala je Tijana novinarima i dodala da voli Herceg Novi i Praznik mimoze.

"Maskenbali su lijepi, divni, na radost i drugačiji", rekla je Tijana.

Na pitanje kako bi se maskirala da to mora večeras da uradi, bez mnogo razmišljanja je odgovorila da bi bila Lepa Brena. Ispričala je i da sinu barem jednom godišnje priprema masku, a kako će biti maskiran odluči za pet minuta.

Do kraja Praznika mimoze preostaje još jedan maskenbal na kojem će, takođe u Institutu "Dr Simo Milošević", nastupiti grupe Toć i Exodus.

Galerija

Bonus video: