bez tradicionalne proslave

U Lovćencu obilježen Dan državnosti Crne Gore

"Borba za slobodu i borba utemeljena na antifašističkim vrijednostima univerzalni je princip crnogorskog naroda", kazao je predsjednik udruženja Nikola Muhadinović

4352 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Udruženje Crnogoraca Lovćenca uputilo je svim građanima Crne Gore i crnogorskoj dijaspori čestitke povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore, kazavši da sa ponosom evociraju uspomene na 1878. godinu, kada je Crna Gora dobila međunarodno pravno priznanje.

“Istovremeno nas podsjeća da je borba za slobodu i borba utemeljena na antifašističkim vrijednostima univerzalni princip crnogorskog naroda, koga su bili svijesni i naši slavni preci 1941. godine kada su svojim junaštvom i otporom okupatoru zapalili iskru slobodarske ideje, koju i danas mi njihovi potomci, bez obzira đe živimo slijedimo", kazao je predsjednik udruženja Nikola Muhadinović.

Uz poštovanju preporuka zbog zaštite zdravlja građana od koronavirusa, Udruženje Crnogoraca Lovćenca, kako je saopšteno, ove godine nije organizovalo tradicionalnu proslavu, već je uže rukovodstvo "sa dubokim pijetetom prema svom porijeklu i svojoj matičnoj državi posjetilo spomenik palim borcima u Lovćencu" i u prostorijama udruženja članovima i građanima Lovćenca podijelilo simbolične poklone sa državnim simbolima drzave Crne Gore.

Preporučujemo za Vas