RTCG: Niko nikome ništa nije zabranio

Oni su reagovali povodom izjave Jelene Vukašinović iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP)

9778 pregleda 14 komentar(a)
Zgrada RTCG-a, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG-a, Foto: Luka Zeković

Uredništvo Jutarnjeg programa RTCG saopštilo je da niko nikome ništa nije zabranio, a kamoli spriječio bilo šta u Jutarnjem programu.

Oni su reagovali povodom izjave Jelene Vukašinović iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP).

Vukašinović je saopštila danas da je u jutarnjem programu Radio televizije Crne Gore (RTCG) bila spriječena da pomene novinarku Televizije Vijesti Aleksandru Mudrešu, koja je bila jedan od glavih aktera u videu CZIP "Sačuvajmo šume za generacije koje dolaze", samo zato što radi u Vijestima.

Uredništvo Jutarnjeg programa RTCG nije saopštilo zašto je samo Mudreša uklonjena iz videa.

"Jedina sugestija gošći bila je da nema potrebe da se pominju pojedinačno svi učesnici u kampanji, koji su brojni, te da nema dovoljno vremena, ali da ona sama procjeni hoće li to učiniti u vremenskom okviru koji ima. Koliko je, kako se u saopštenju navodi, dotična bila nezadovoljna gostovanjem govori i njen komentar pred više ljudi u studiju da je sve bilo u redu i da bi bila zahvalna da joj pošaljemo snimak gostovanja. To je naš jedini odgovor na očiglednu zloupotrebu gostoprimstva, zbog čega žalimo jer je Centar za zaštitu i istraživanje ptica bio uvijek naš uvaženi partner", saopšteno je iz uredništva Jutarnjeg programa.

Bonus video: