Luksemburg zatvorio granice za Crnu Goru

Na listi zemalja kojima je dozvoljen ulazak u Lukemburg su Alžir, Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Kina uz pravilo reciprociteta sa EU

14764 pregleda 92 reakcija 46 komentar(a)
Detalj iz Luksemburga, Foto: Shutterstock
Detalj iz Luksemburga, Foto: Shutterstock

Državljanima Crne Gore i Srbije, koji imaju prebivalište u tim zemljama od danas nije dozvoljen ulazak u Luksemburg, saopšteno je iz luksemburškog Ministarstva za vanjske i evropske poslove, prenosi portal RTCG.

„Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburg prihvatilo preporuke Savjeta EU od 16. jula o privremenim restrikcijama putovanja koja nijesu neophodna ka EU, koja se odnosi na listu trećih zemalja, uklanjajući sa nje od 17. jula Crnu Goru i Srbiju“, navodi se u saopštenju.

Na listi zemalja kojima je dozvoljen ulazak u Lukemburg su Alžir, Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Kina uz pravilo reciprociteta sa EU.

U saopštenju podsjećaju da će restrikcije za treće zemlje biti na snazi do 15. septembra 2020.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke danas je skinulo Crnu Goru sa liste korona bezbjednih "trećih" zemalja.

Otkazan let za Tivat planiran 19. jula

Avio kompanija Lukser otkazala je na relaciji Luksemburg - Tivat, koji je bio planiran za 19. jul.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, uprkos velikom interesovanju putnika za ovaj let, kompanija Lukser je dužna da za sada otkaže let zbog pogoršane epidemiološke situacije u Crnoj Gori.

Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu zahvalio se putnicima na velikom interesovanju i nastojaće da blagovremeno obavijesti zainteresovane o novom datumu, pošto se steknu uslovi za realizaciju pomenutog leta.

Bonus video: