ODT: U slučaju Grujičića postupano profesionalno i po zakonu


Dakle, neosnovani i tendenciozni navodi NVO "Akcije za ljudska prava", nijesu usmjereni na poštovanje međunarodnih standarda i zaštitu ljudskih prava, već predstavljaju grubi napad usmjeren na narušavanje ugleda državno tužilačke organizacije", piše u reagovanju

6805 pregleda 20 reakcija 7 komentar(a)
ODT, Foto: Filip Roganović
ODT, Foto: Filip Roganović

Iz Osnovnog državnog tužilaštva saopštili su da Jovan Grujičić nije na saslušanju 26. maja pomenuo da je na njega vršen pritisak da prizna krivično djelo niti da ga je neko u policiji zlostavljao. To je saopštila portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić, reagujući ma saopštenje Nevladine organizacije Akcija za ljudska prava. "Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici obavještava javnost da je u konkretnom slučaju, kao i u svakom drugom predmetu postupano profesionalno i u skladu sa zakonom.

Tačno je da državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podorici saslušao u svojstvu osumnjičenog lice J.G. dana 26.maja 2020.godine. Tokom saslušanja pred državnim tužiocem ovo lice ni jednom riječju nije ukazalo da je prema njemu primijenjena sila od strane policije, već se na konkretno pitanje državnog tužioca o postupanju policije prema njemu decidno izjasnio da je policija prema njemu postupala izuzetno korektno, a da na njega niko nije vršio pritisak bilo kakve vrste. Tokom ovog saslušanja nijesu postojale indicije koje bi ukazale da je ovo lice od strane policijskih službenika zlostavljano.

Dana 24.juna 2020.godine, lice J.G. je ponovo saslušano u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podorici i tek tada ukazalo da je po lišenju slobode zlostavljan od strane policijskih službenika. Odmah po ovom saznanju državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da vještak sudskomedicinske struke izvrši vještačenje kompletne medicinske dokumentacije za lice J.G. koja je sačinjena prilikom prijema ovog lica u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija.

Dakle, neosnovani i tendenciozni navodi NVO "Akcije za ljudska prava", nijesu usmjereni na poštovanje međunarodnih standarda i zaštitu ljudskih prava, već predstavljaju grubi napad usmjeren na narušavanje ugleda državno tužilačke organizacije", piše u reagovanju.

Bonus video: