Damjanović vodi UO koji odlučuje o institutu

Sastanku je, kako je saopšteno iz Ministarstva nauke, prethodio prijem članova UO kod predsjednika Bugarske Rumena Radeva
56 pregleda 2 komentar(a)
Forum Trst, Sanja Damjanović, Foto: Gov.me
Forum Trst, Sanja Damjanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 01.02.2018. 15:39h

Ministarka nauke Sanja Damjanović u naredne dvije godine predsjedavaće Upravnim odborom, koji je formiran potpisivanjem Deklaracije o namjeri u Evropskom vijeću za nuklearna istraživanja (CERN).

Prvi sastanak Upravnog odbora, koji će imati vodeću ulogu u odlučivanju za sve naučno-političke korake neophodne za realizaciju međunarodnog instituta u Jugoistočnoj Evropi, održan je u utorak u Sofiji.

Sastanku je, kako je saopšteno iz Ministarstva nauke, prethodio prijem članova UO kod predsjednika Bugarske Rumena Radeva. „Radev je iskazao punu podršku i istakao značaj projekta za cijeli region“, kaže se u saopštenju.

Damjanović je, kao predsjedavajuća Upravnim odborom, upoznala predsjednika sa značajnim koracima ostvarenim prošle godine. Profesor i posmatrač sastanka Upravnog odbora, Hervig Šoper, je u razgovoru sa Radevom kazao da je sada pravo vrijeme za realizaciju velikog naučno-tehnološkog projekta u Jugoistočnoj Evropi, koji je trenutno u političkom fokusu EU.

Bonus video: