Kako je Podgoričanin u avgustu 2013. potrošio 133,10 eura struje

Iz EPCG kažu da je potrošač isključen 4. septembra 2013. zbog duga za utrošenu električnu energiju od 590,46 eura
57 pregleda 0 komentar(a)
Saša Ćetković, Foto: Luka Zeković
Saša Ćetković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.02.2018. 15:02h

Podgoričanin Saša Ćetković zatražio je od Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) da se utvrdi kako je u avgustu 2013. godine obračunato da je potrošio struje u vrijednosti 133,10 eura.

On tvrdi da je zbog toga što je odbio da plati taj iznos, bio bez struje od septembra 2013, do oktobra 2015, u stanu u Ulici kralja Nikole, a da je bio primoran da potpiše ugovor o izmirenju duga, jer više nije mogao bez struje.

“U tom stanu samo prespavam. Tražio sam da se to ispita kako je toliki račun mogao da mi dođe, jer svi dotadašnji su bili po nekoliko eura, jer nema potrošnje”, naveo je Ćetković.

Međutim, iz sektora za korporativne komunikacije Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) je saopšteno da je potrošač isključen četvrtog septembra 2013. zbog duga za utrošenu električnu energiju u iznosu od 590.76 eura.

“U taj iznos je uračunat i račun za avgust 2013. godine u iznosu od 133,10 eura. Potrošač je priključen 30. oktobra 2015. godine”, naveli su u odgovorima.

Istakli su da su svi prigovori Ćetkovića, a kojih je bilo nekoliko, odbijeni kao neosnovani.

Ćetković tvrdi da toliko struje nije potrošio i sumnja da se neko prikačio na njegov sat.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema je saopšteno da su preduzeli sve neophodne mjere kako bi nedvosmisleno utvrdili opravdanost navoda Ćetkovića.

“Na osnovu dopisa koji je uputio Ćetković 09.02.2016, detaljno je kontrolisana unutrašnja instalacija (kabl koji se nalazi na tavanu), a za koju je korisnik smatrao da je oštećena i da se preko određena domaćinstva nelegalno napajaju električnom energijom. Kontrolu su izvršila nadležna lica iz EPCG i kompanije MEZON, u prisustvu energetskog inspektora i Ćetkovića”, navode iz CEDIS.

Istakli su da je ustanovljeno da je kontrolisana instalacija u ispravnom stanju i da napaja isključivo objekat Ćetkovića.

“Zapisnik o inspekcijskom pregledu su potpisali svih prisutni i Ćetković. Kontrolisan je I kabl, koji preko konzole na krovu ulazi na zajednički tavan i račva se na dva, za napajanje dva susjedna domaćinstva. Utvrđeno je da je u ispravnom stanju i da se ne radi o nelegalnom priključku. Ćetkoviću je o svemu blagovremeno proslijeđen (23.02.2016.) detaljan odgovor. Ističemo da su nadležni u slučaju Ćetkovića utvrdili neopravdanost tvrdnji iznijetih u predmetnom dopisu”, navode iz CEDIS.

Bonus video: