MUP: Centralni i primorski dio pod povećanim rizikom od požara

Kako su dodali, posebno će biti pojačana aktivnost Uprave policije u pogledu preventivnog djelovanja na područjima sa povećanim požarnim rizikom

1157 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Centralni i primorski dio Crne Gore od danas do 4. avgusta biće pod povećanim rizikom od požara, upozorili su iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Kako su kazali, situaciju na području Podgorice i Danilovgrada može dodatno pogoršati jak vjetar koji se očekuje tokom noći između petka i subote.

Iz Direktorata su apelovali na građane da poštuju mjere i naredbe nadležnih u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom i da odgovornim odnosom doprinesu da se pojava požara svede na minimum ili u potpunosti eliminiše.

Oni su rekli da će svi nadležni subjekti sistema zaštite i spašavanja podići nivo operativne spremnosti, a biće i pojačan nadzor svih inspekcijskih službi na lokalnom i državnom nivou.

Kako su dodali, posebno će biti pojačana aktivnost Uprave policije u pogledu preventivnog djelovanja na područjima sa povećanim požarnim rizikom, a ukoliko se ukaže potreba i u pogledu identifikovanja i procesuiranja eventualnih počinilaca izazivanja požara na otvorenom prostoru.

Iz Direktorata su rekli da su državni i lokalni organi spremni da sve svoje resurse stave u funkciju zaštite i spašavanja materijalnih i kulturnih dobara i životne sredine.

"Jednako tako, iskazuju odlučnost da, u skladu sa zakonskom procedurom, procesuiraju sve one koji na bilo koji način ugroze bezbjednost i imovinu građana”, naveli su iz Direktorat za vanredne situacije MUP-a.

Bonus video: