"Građani Podgorice će od četvrtka moći da koriste još jedan biciklistički koridor"

"Širenje biciklističke mreže u glavnom gradu i afirmacija ovog vida transporta jedan je od prioriteta uprave Glavnog grada"

7665 pregleda 20 reakcija 19 komentar(a)
Biciklistički koridor u Ulici Ivana Milutinovića, Foto: Glavni grad Podgorica
Biciklistički koridor u Ulici Ivana Milutinovića, Foto: Glavni grad Podgorica

Građani Podgorice od sjutra (četvrtak) će moći da koriste još jedan biciklistički koridor u Ulici Ivana Milutinovića, od raskrsnice sa Bulevarom Svetog petra Cetinjskog do Bulevara revolucije, saopšteno je danas iz Glavnog grada Podgorica.

"Širenje biciklističke mreže u glavnom gradu i afirmacija ovog vida transporta jedan je od prioriteta uprave Glavnog grada. Imajući u vidu činjenicu da su biciklisti ravnopravni učesnici u saobraćaju i da njihov broj u Podgorici svakodnevno raste, realna potreba i obaveza Glavnog grada u tom smislu jeste da kontinuirano ulaže u izgradnju i razvoj biciklističke infrastrukture u Podgorici", ističe se u saopštenju.

Iz Glavnog grada su kazali da su pored projekta "Podgorica na dva točka", kroz koji je, kako navode, više od 800 Podgoričana dobilo priliku da po povoljnim uslovima kupi bicikl, pokrenuli i kampanju "Samo lagano" usmjerenu ka promociji biciklizma i bezbjednosti u saobraćaju.

Bonus video: