Slabo interesovanje za socijalnu pomoć u Plužinama

Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 50 eura dobiće i aktivno nezaposlena lica s područja opštine, a na spisku koji je dostavljen lokalnoj upravi nalazi se 175 osoba

2061 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Opstine Plužine, Foto: Svetlana Mandić
Zgrada Opstine Plužine, Foto: Svetlana Mandić

Iz opštine Plužine su pozvali sve korisnike socijalne pomoći s teritorije te opštine, koji se nalaze na evidenciji područne službe Centra za socijalni rad, da podnesu zahtjev i dokaz o primanjima, ček, kao i fotokopiju bankovne kartice, ukoliko imaju otvoren tekući račun, kako bi im se izvršila isplata jednokratne novčane pomoći, odobrene u sklopu usvojenih Mjera za ublažavanje negativnih posljedica izazvanih pandemijom Covid-19.

Do 15. jula je podnesen samo jedan zahtjev korisnika socijalne pomoći i po tom osnovu je isplaćeno 100 eura.

Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 50 eura dobiće i aktivno nezaposlena lica s područja opštine, a na spisku koji je dostavljen lokalnoj upravi nalazi se 175 osoba. Kako ističu iz lokalne uprave, spisak aktivno nezaposlenih lica možda još nije konačan i ukoliko postoje osobe koje se možda greškom nijesu našle na pomenutom spisku, i one će dobiti jednokratnu pomoć ukoliko podatke i dokumentaciju dostave opštinskim službama. Prema sadašnjem broju nezaposlenih iz plužinskog budžeta biće isplaćeno 8.750 eura.

Do sredine jula za subvencije i novačne pomoći u sklopu mjere podrške privredi i stanovništvu za ublažavanje negativnih posljedica pandemije koronavirusa, iz tekuće budžetske rezerve Opština Plužine je isplatila 35.680 eura, dok se 2.331 euro odnosi na oslobađanje plaćanja poreske obaveze.

Bonus video: