Mimoza zamirisala u Podgorici

Karavan je prošao Ulicom slobode do Trga nezavisnosti, gdje su mažoretke izvele završnu tačku, dok su klovnovi djeci i damama dijelili mimozu i pozivali ih na feštu
314 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2018. 14:50h

Mažoretke uz pratnju Gradske muzike Herceg Novog privukle su veliku pažnju prolaznika u centru grada.

Lijepo vrijeme, koje je izmamilo brojne građane, doprinijelo je ljepšoj i veselijoj atmosferi, te su brojni građani zastali da odgledaju defile sa karavanom koji je promovisao predstojeći 49. "Praznik mimoze".

Karavan je prošao Ulicom slobode do Trga nezavisnosti, gdje su mažoretke izvele završnu tačku, dok su klovnovi djeci i damama dijelili mimozu i pozivali ih na feštu.

Portparolka manifestacije "Praznik mimoze" Tanja Bošnjak je i zvanično pozvala Podgoričane da posjete Herceg Novi tokom "Praznika mimoze".

Bošnjak je najavila da je svečano otvaranje "Praznika mimoze" zakazano za 2. februar, kada će nastupiti pjevačica Nina Badrić, a već 3. februara, u jutarnjim časovima, planirana je centralna manifestacija, fešta od mimoze ribe i vina.

"Očekujemo veliku posjetu iz Podgorice kao i iz gradova okruženja", kazala je Bošnjak.

Nekoliko manifestacija će se održati tokom "Praznika mimoze", među kojima su maskenbali za djecu i odrasle, Dani Beograda i Dani Grčke, dok će tradicionalno spaljivanje karnevala biti održano 25. februara.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Herceg Novi i Javna ustanova kulture "Herceg fest". Promociju praznika su, nakon obilaska gradova regiona, uz saradnju sa Turističkom organizacijom Podgorice, održali i u glavnom gradu Crne Gore.

"Ovaj događaj se u glavnom gradu, nakon višegodišnje pauze, organizuje već treću godinu zaredom i veoma nam je drago zbog toga. Veliki broj sugrađana i turista koji borave u glavnom gradu danas su ovdje. Svi oni su u prilici da osjete mali dio atmosfere manifestacije koja se tradicionalno obilježava u februaru u Herceg Novom“, kazala je Nina Pajović iz TO Podgorica.

Pajović je kazala da u TO Herceg Novi, iz godine u godinu, tokom "Praznika mimoze" bilježe porast posjetilaca iz Podgorice, a izrazila je nadu da će promocija događaja doprinijeti još boljoj posjećenosti.

Galerija

Bonus video: