MZ Savina: Stare austrougarske puteve u Grblju uzurpirali investitori

Oni su pozvali sve one koji su uzurpirali puteve i staze da ih u što kraćem roku, vrate u pređašnje stanje i omoguće korišćenje lokalnom stanovništvu

5929 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Mjesna zajednica Savina iz Donjeg Grblja pozvala je da se hitno oslobode stari austrugaski putevi, staze i prolazi u Grblju koje su razni investitori uzrpirali i blokirali postavljem ograda, pa je loklanom stanovništvu onemogućen prolaz.

„Prinuđeni smo da se javno oglasimo i upoznamo građane Grblja i Boke sa uzurpacijom lokalnih javnih puteva i staza. Naime, na području Grblja još iz perioda austrougarske vlasti postoje lokalni putevi koji su služili lokalnom stanovništvu za zadovoljenje njihovih životnih potreba, kao što su pristup plaži, prilaz obali i slično.U posljednje vrijeme od strane raznih investitora, izvršena je blokada navedenih puteva i staza, postavljanjem ograda i drugih prepreka, čime je onemogućeno korišćenje istih. Te puteve i staze lokalno stanovništvo je prepoznavalo kao: put prema uvali Krekavica i rtu Oštri Rid, strana prema Svetom Iliji, put od Košarica prema moru i ostali“, naveli su u ovoj smjesnoj zajednici.

Oni su pozvali sve one koji su uzurpirali puteve i staze da ih u što kraćem roku, vrate u pređašnje stanje i u dogovoru sa mjesnom zajednicom omoguće lokalnom stanovništvu da iste koriste kako su to činile prethodne generacije godinama unazad.

„Takođe, pozivamo sve investiture koji su svojim radnjama blokirali lokalne puteve, takozvane ,,kozije'' staze ili „postopice“ da, u skladu sa zakonom, omoguće prilaz morskoj obali pod pravim uglom odnosno drugim najkraćim putem.Ovim putem izražavamo nadu da će naš javni poziv biti blagonamjerno shvaćen, te da neće biti potrebe da se u navedene probleme uključuju nadležni državni organi“, navodi se u saopštenju Savjeta MZ Savina.

Bonus video: