Brajović razgovarao sa Diengom: Crna Gora je ostrvo stabilnosti u regionu

„Dieng je Crnu Goru akcentovao kao ostrvo stabilnosti u regionu, koja i dalje treba da preduzima sve potrebne korake kako bi ohrabrila svoje okruženje da istraje u demokratskim reformama“, kaže se u saopštenju Brajovićevog kabineta
2 komentar(a)
Ivan Brajović, Adama Dieng, Foto: Skupština Crne Gore
Ivan Brajović, Adama Dieng, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 29.01.2018. 17:24h

Crna Gora je ostrvo stabilnosti u regionu i treba da preduzima sve potrebne korake kako bi ohrabrila okruženje da istraje u demokratskim reformama, poručio je generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) za prevenciju genocida Adama Dieng.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa Diengom.

„Posvećenost obrazovanju mladih, razvoju liderskih vještina, odgovoran odnos medija, kao i zakonska regulativa koja predviđa sankcionisanje govora mržnje i ratne retorike, najbolja su preventiva u borbi protiv ekstremizma svake vrste“, rekao je Brajović.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, istakao da Crna Gora njeguje vrijednosti i standarde sadržane u Povelji UN, Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i međunarodnim pravnim dokumentima u oblasti ljudskih prava, što je praćeno donošenjem i primjenom odgovarajućih zakona, strategija i drugih dokumenata.

„Dieng je Crnu Goru akcentovao kao ostrvo stabilnosti u regionu, koja i dalje treba da preduzima sve potrebne korake kako bi ohrabrila svoje okruženje da istraje u demokratskim reformama“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da u tome Skupština, kao reprezent volje svih njenih građana, ima posebnu ulogu.

Kako je saopšteno, na sastanku je razgovarano o ulozi žena u demokratizaciji društva, borbi protiv nasilja nad ženama, zakonskim rješenjima kojima se podstiče aktivno učešće žena u političkom životu, na čemu Crna Gora predano radi.

Imajući u vidu posvećenost Skupštine Crne Gore jačanju zakonodavnog okvira i drugih formi promovisanja ženskih prava, Dieng je pozvao Brajovićaa da se obrati UN-u na skupu koji će biti posvećen Prevenciji nasilja nad ženama.

Bonus video: