Mesopromet će zaposliti osam osoba sa invaliditetom

Poslovi će biti biti prilagođeni stepenu invaliditeta i stručnim znanjima polaznika

1732 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Mesopromet
Foto: Mesopromet

Bjelopoljska kompanija Mesopromet zaposliće 8 lica sa invaliditetom, u okviru jednog od svojih najnačajnijih projekata, koji sprovodi u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore.

PR Mesoprometa Milica Kočović je kazala da su proizvodi Mesoprometa plasirani i mogu se kupovati u Srbiji, Kosovu i Metohiiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, te da se, posredstvom drugih proizvođača, mogu naći u zemljama centralne Evrope.

Kao društveno odgovorna kompanija Mesopromet je do sada zaposlila više od 20 osoba sa invaliditetom.

„Ova lica su se pokazala kao izuzetno odgovorna i spremna da odgovore svim zadacima kao i drugi radnici. Za projektni tim izabrane su izuzetno sposobne i odgovorne osobe. Koordinator projekta će biti Mirsada Bošnjak a za asistenta projekta izabran je Ervin Alić.

Objasnila je da će kroz ovaj projekat biti osposobljeno osam lica sa invadititetom, koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje za rad na konkretnom radnom mjestu (radnika na pakovanju i pomoćni radnik u trgovini ) , koji će biti zaposleni u toku trajanja projekta.

„Plan je da se zajedno sa partnerom Franca marketi realizuju dvije obuke, i to za radno mjesto “radnik na pakovanju” i obuku za radno mjesto “pomoćni radnik u trgovini”.

Ova aktivnost će se odvijati u prostorijama nosioca projekta. Nakon četvoromjesečne obuke lica sa invaliditetom će biti u potpunosti spremna za samostalno obavljanje poslova koje podrazumijeva zanimanje radnik/radnica na pakovanju.

Obuka će se obavljati pet puta nedeljno po osam sati za vrijeme realizacije projekta. Polaznici će imati mentora u radu, koji će im pomagati prilikom rada i praktičnog dijela. Ova aktivnost će se odvijati u prostorijama partnera projekta.

„ Nakon četvoromjesečne obuke lica sa invaliditetom će biti u potpunosti spremna za samostalno obavljanje poslova koje podrazumijeva zanimanje radnik/radnica za radno mjesto- pomoćni radnik u trgovini. Nakon završetka obuka za konkretna radna mjesta planirano je da se izvrši analiza učesnika/ca i njhovih stečenih znanja i vještina za konkretna radna mjesta. Da se u saradnji sa partnerom napravi plan za svakog učesnika pojedinačno“, kazala je Kočović.

Pojasnila je da će polaznici raditi na mjestima koja odgovaraju njihovih stručnim znanjima i sposobnostima a koja su prilagođena stepenu invaditeta.

„Pet lica sa invaliditetom će se zaposliti na radnom mjestu radnika na pakovanju podnosioca projekta i tri osobe sa invaliditetom će se zaposlitit kao pomoćni radnik u trgovini kod partnera“; dodala je ona. Nakon realizacije projekta, će biti uposleno šest lica sa invaliditetom ( četiri lica sa invaliditetom kod nosioca projekta i dva lica sa invaliditetom kod partnera projekta) na period od devet mjeseci.

Bonus video: