MCP: Bezobzirnim napadom na crkvu NKT dokrajčio ostatke svog ugleda

"Ako je ovo tijelo, sada već izvjesno u potpunosti ispolitizovano i u službi anticrkvenog režima, u svom saopštenju imalo u vidu događaje koji se posljednjih sedmica odvijaju, kao odbljesak i svojevrstan nastavak litija za odbranu svetinja od onih koji hoće da konačno unište Crnu Goru diskriminatornim i sramnim zakonom o slobodi vjeroispovijesti, onda adresa nijesu institucije Srpske Pravoslavne Crkve", kaže se u saopštenju

28481 pregleda 919 reakcija 87 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Wikipedia.org
Ilustracija, Foto: Wikipedia.org

Svojim današnjim neopravdanim i bezobzirnim napadom na Crkvu, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je dokrajčilo i posljednje ostatke svog ugleda saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Oni su reagovali na današnje saopštenje NKT-a, koji su saopštili da najveću prijetnju po ponovnu eskalaciju infekcije, a time javno zdravlje, predstavljaju "nedozvoljena i epidemiološki izuzetno rizična okupljanja u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i pojedinih političkih aktera".

Mitropolija crnogorsko-primorska, kao i ostale pravoslavne eparhije u Crnoj Gori su svoje, inače mnogobrojne aktivnosti (kako po raznovrsnosti, tako i po broju ljudi koje okupljaju), svele ispod svakog minimuma, kazali su oni.

"Ako je ovo tijelo, sada već izvjesno u potpunosti ispolitizovano i u službi anticrkvenog režima, u svom saopštenju imalo u vidu događaje koji se posljednjih sedmica odvijaju, kao odbljesak i svojevrstan nastavak litija za odbranu svetinja od onih koji hoće da konačno unište Crnu Goru diskriminatornim i sramnim zakonom o slobodi vjeroispovijesti, onda adresa nijesu institucije Srpske Pravoslavne Crkve", kaže se u saopštenju.

"Dame i gospodo, potpisnici posljednjeg beskrupuloznog i bespotrebnog ataka na Crkvu Božiju, otpor prema bezakonju koje vi zdušno podržavate organizuje sam narod. Ova tvrdnja nije nikakav demagoški populizam - nego puna istina. Kad je Crkva organizator to se uvijek javno objavilo, a moglo se zaključiti i po nezakonitom postupanju Uprave policije i Tužilaštva, koji su, vrlo revnosno (gdje bi nam bio kraj da su u svemu tako prilježni), procesuirali sveštenike i članove crkvenih odbora, koji su se pojavljivali kao organizatori litija i molebana, privodeći ih, hapseći ih, pritvarajući ih i optužujući ih za koješta", pojašnjavaju u MCP.

Oni dodaju da, kad crkvena tijela nešto organizuju - to je poznato čitavoj javnosti.

"S obzirom da ovdje to nije slučaj, možemo samo reći da ste obmanuli javnost izrekavši tu neistinu", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: