Đukanović: Predstavnici kotorskog biznisa prepoznaju šansu

On je naglasio da je posebno zadovoljan onim što je čuo iz razgovora sa predstavnicima kotorskog biznisa

7135 pregleda 9 komentar(a)
Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Lokalna uprava u Kotoru radi odgovornije i efikasnije nego što je to prethodno bio slučaj, a predstavnici kotorskog biznisa prepoznaju svoju šansu, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon posjete toj opštini.

On je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, u okviru radne posjete Kotoru razgovarao sa predstavnicima lokalne vlasti i sa ljudima iz kotorskog biznisa.

Đukanović je rekao da je zadovoljan jer tokom razgovora dobio informacije koje potvrđuju da se tokom nekog posljednjeg perioda u Kotoru mnogo ozbiljnije razmišlja o budućnosti i mnogo odgovornije radi.

„Optimista sam nakon današnjeg razgovora, čini mi se da lokalna uprava radi odgovornije i efikasnije nego što je to prethodno bio slučaj, a da predstavnici kotorskog biznisa prepoznaju svoju šansu, rekao je Đukanović.

On je ubijeđen da će predstavnici kotorskog biznisa biti vrlo važni akteri u projektima koji će značiti dalji ekonomski i ukupni društveni razvoj i tog grada, Bokokotorskog zaliva i Crne Gore u cjelini.

On smatra da su nakon promjene lokalne vlasti opet prave teme na dnevnom redu kada je Kotor u pitanju, a to su teme koje se tiču infrastrukturnog i ukupnog ekonomskog unaprjeđenja i stvaranja pretpostavki za kvalitetniji život kotorskih stanovnika.

Kako je rekao Đukanović, informacije koje je dobio uglavnom se tiču važnih projekata na planu infrastrukturnog razvoja, potrebe unapređenja saobraćajne infrastrukture kako bi se izbjeglo zabušenje ne samo u sezoni nego i van sezone.

On je naglasio da je posebno zadovoljan onim što je čuo iz razgovora sa predstavnicima kotorskog biznisa.

„Riječ je o ljudima koji veoma dobro prepoznaju ono što država otvara kao šansu pred domaćim i inostranim biznisom“, naveo je Đukanović.

„Jednako tako su spremni da podrže i napore koji se ulažu od strane lokalne uprave u Kotoru i stvaraju pretpostavke da se ovdje razmahnu neke djelatnosti koje su prepoznate na prostoru Kotora kao prioritetne šanse razvoja unaprjeđenja društvenog proizvoda i otvaranja novih radnih mjesta“, zaključio je Đukanović.

Bonus video: