"URA za nedolazak na posao dobijala plate i prvilegije, mladima nude populizam, govor mržnje..."

"Njihov jedini "doprinos" bio je organizovanje populističkog performansa na Dan mladih ispred naših prostorija"

3964 pregleda 18 komentar(a)
Ministarstvo sporta i mladih, Foto: Facebook
Ministarstvo sporta i mladih, Foto: Facebook

Svako ko se iskreno i odgovorno bavi mladima zna da to nije pitanje samo iednog resora ili jedne vlade, već svih društvenih aktera a među njima i političkih partija, saopšteno je danas iz Ministarstva sporta i mladih.

"Zato URA najmanje ima prava da kritikuje rad Ministarstva sporta i mladih, najprije zbog činjenice što smo za razliku od njih naš mandat proveli radno a oni su za nedolazak na posao i neodgovornost uredno dobijali plate i ostale privilegije. Tada se nisu sjetili potreba mladih. Iako se predstavljaju kao građanska partija kojoj je Crna Gora na srcu, nije ih bilo u ključnim momentima u Skupštini kada se odlučivalo o vitalnim crnogorskim interesima, kakav je ulazak u NATO", istakli su iz Ministarstva sporta i mladih reagujući na saopštenje Jovane Radović, kandidatkinje za poslanicu sa liste "Crno na bijelo".

U saopštenju se dodaje da se Građanski pokret URA sjetio mladih 15 dana pred izbore.

"Ali se nisu sjetili da daju doprinos kada smo donosili novi Zakon o mladima i realizovali brojne i konkretne aktivnosti sa i za mlade. Njihov jedini "doprinos" bio je organizovanje populističkog performansa na Dan mladih ispred naših prostorija. Za razliku od vas koji mladima nudite populizam, neodgovornost, govor mržnje i atmosferu beznađa, kao i koaliciju sa snagama koje simbolizuju srednji vijek, mi smo i Dan mladih ali i svaki dan mandata, obilježili konkretnim akcijama i benefitima za mlade, kao što su otvaranje omladinskih servisa, evropske omladinske kartice, digitalne pismenosti i bezbjednosti djece i mladih na internetu, regionalne saradnje, unapredjenja sportske infrastrukture, stipendija za najbolje sportiste, dječiji sport i mnoge druge. Zato bi bilo korektno da se elementarno informišete o tome šta smo sve uradili u ovom mandatu a o čemu najbolje svjedoče sva relevantna istraživanja javnog mnjenja kada su u pitanju rad i rezultati Ministarstva. Mi u crnogorsku mladost iskreno vjerujemo a oni će prepoznati ko radi za njih", piše u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Bonus video: