AEM: Elektronski mediji da poštuju obaveze tokom predizborne tišine

Oni su upozorili da u periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje medijskog predstavljanja podnosilaca izbornih lista i kandidata sa izbornih lista

1174 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Agenciji za elektonske medije (AEM) očekuju da svi elektronski mediji poštuju propisane obaveze tokom predizborne tišine koja počinje večeras u ponoć.

AEM je podsjetio sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori na odredbe Pravilnika o pravima i obavezama emitera za parlamentarne izbore i Pravilnika o pravima i obavezama emitera za lokalne izbore koji će biti održani u nedjelju.

Oni su upozorili da u periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje medijskog predstavljanja podnosilaca izbornih lista i kandidata sa izbornih lista.

Iz Agencije su podsjetili i da za vrijeme predizborne tišine nije dozvoljeno političkog oglašavanja, objavljivanja procjena rezultata glasanja, slogana ili simbola kandidata.

Navodi se da nije dozvoljeno ni objavljivanje rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora.

"AEM će svakodnevno vrši monitoring rada elektronskih medija, i očekujemo da svi elektronski mediji poštuju propisane obaveze koje se odnose na predizbornu tišinu kako bi dali svoj puni doprinos uspješnom sprovođenju izbornog procesa", poručili su iz AEM-a.

Bonus video: