RAONIĆ SE SASTAO SA KADRIBAŠIĆEM I JANJIĆEM

GA: Ne dozvoliti da se Bošnjaci, muslimani ili pripadnici bilo koje vjere ili nacije osjećaju ugroženo

"Pozivamo i međunarodnu zajednicu da se aktivnije uključi i doprinese smirivanju situacije i nadglašavanju pomenutih pokušaja narušavanja vjerskog i multietničkog sklada u Crnoj Gori"

14834 pregleda 7 komentar(a)
Raonić (drugi s desna), Foto: Građanska alijansa
Raonić (drugi s desna), Foto: Građanska alijansa

U posljednjih nekoliko dana svjedočimo izuzetno zabrinjavajućim dešavanjima u Pljevljima, kojima se mora pristupiti sa mnogo više pažnje i ozbiljnosti, saopšteno je danas iz Građanske alijanse (GA).

U saopštenju te nevladine organizacije (NVO) se dodaje da se iz tog razloga, danas, predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić sastao sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice u Pljevljima Samirom Kadribašićem i protojerejem Sašom Janjićem.

"Vandalizam nad jednim vjerskim objektom je izuzetno ozbiljna i delikatna situacija i ne smijemo dozvoliti da se Bošnjaci, muslimani ili pripadnici bilo koje vjerske ili nacionalne grupacije u Crnoj Gori osjećaju ugroženo. Devedesete žive i danas jer do sada nije bilo adekvatnog procesuiranja ratnih zločina, nije se gradila vladavina prava i kao rezultat imamo ovakvu situaciju, bilo da su odgovorni oni koji istinski žive još uvijek ove nakaradne vrijednosti ili oni koji želeći da vještački podstaknu podjele i strah. Imperativ je da nadležne institucije, a prije svega Uprava policije adekvatno reaguje i što prije rasvijetli ovaj slučaj i pronađe i procesuira odgovorna lica", ističe se u saopštenju GA.

Kazali su da svakako ohrabruju poruke mira, zajedništva i solidarnosti koje ovih dana dolaze sa različitih adresa.

"Pozivamo i međunarodnu zajednicu da se aktivnije uključi i doprinese smirivanju situacije i nadglašavanju pomenutih pokušaja narušavanja vjerskog i multietničkog sklada u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju GA.