Branislav Mićunović na "Patriotskom skupu" na Cetinju

Skup je, kako je ranije navedeno, organizovala "grupa građana sa kružnog toka iz januara", a učesnici su nosili crnogorske zastave

114989 pregleda 1589 reakcija 140 komentar(a)
Mićunović na skupu na Cetinju, Foto: Privatna arhiva
Mićunović na skupu na Cetinju, Foto: Privatna arhiva

Ispred Cetinjskog manastira, sjedišta Mitropolije crnogorsko-primorske, danas je održan "Patriotski skup", sa kojeg su građani pozvani na novo okupljanje, na podgoričkom Trgu nezavisnosti, 6. septembra.

Među okupljenima na današnjem protestu bio je i biznismen Branislav Brano Mićunović.

Skup je, kako je ranije navedeno, organizovala "grupa građana sa kružnog toka iz januara", a učesnici su nosili crnogorske zastave.

Nekoliko policijskih automobila bilo je parkirano kod Cetinjskog manastira.

Član Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Branislav Radulović, kazao je da tom tijelu nije pristigla bilo kakva primjedba, te da je skup protekao bez incidenata.

Javna okupljanja su mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) ograničena na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

Te mjere su se, kao i danas, masovno kršile proteklih nedjelja na proslavama izbornog rezultata opozicije, na takozvanim auto-litijama i takozvanim anti-litijama.

Policija je 23. avgusta blokirala ulaz u Podgoricu, kazavši da su organizovani dolasci građana spriječeni u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u skladu sa mjerama i naredbama Ministarstva zdravlja.

Bonus video: