Mirković prekršio zakon: Zaboravio hiljade od godišnjeg odmora

U odluci koju potpisuje direktorica ASK, Jelena Perović stoji da on nije dostavio redovan godišnji imovinski karton za 2018. godinu sa tačnim i potpunim podacima, a odnose se na nepunih 3.000 eura koje je primio u junu

18115 pregleda 10 komentar(a)
Netačni i nepotpuni podaci: Mirković, Foto: Radomir Petrić
Netačni i nepotpuni podaci: Mirković, Foto: Radomir Petrić

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je izvršni direktor "Barske plovidbe" Tihomir Mirković prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer nije prijavio sve prihode.

U odluci koju potpisuje direktorica Jelena Perović stoji da on nije dostavio redovan godišnji imovinski karton za 2018. godinu sa tačnim i potpunim podacima, a odnose se na nepunih 3.000 eura koje je primio u junu.

Zakonom je propisano da su javni funkcioneri dužni da dostavljaju tačne i potpune podatke, u suprotnom im slijedi novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Mirković je naveo da je tačno da je u junu 2018. godine prihodovao gotovo 5.300 eura od "Barske plovidbe", ali da mu je osim redovne plate isplaćena i naknada od nepunih 3.000 po osnovu neiskorišćenog odmora za 2017. godinu.

Slučaj je pokrenut po prijavi NN lica 22. juna.

Mjesec i po ranije je na brodu "Budva", u vlasništvu "Barske plovidbe", zaplijenjeno pola tone kokaina u Njemačkoj.

Mirković je tada kazao da je zatečen informacijom i da se nada da se to neće odraziti na uposljenje broda.

Premijer Duško Marković je poručio da u tom slučaju nema odgovornosti države, jer je brod iznajmljen stranoj kompaniji...

Bonus video: