MUP: Narednih dana povećan rizik od požara

Situaciju na području Podgorice, Danilovgrada i na primorju može dodatno pogoršati pojačan do jak sjeverni vjetar, koji se očekuje tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka, posebno u noćnim satima

20686 pregleda 41 reakcija 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Centralni i primorski dio Crne Gore će u periodu od 13. do 17. septembra biti pod povećanim rizikom od požara, saopšteno je iz Direktoraza za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, a na osnovu upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Napominju da situaciju na području Podgorice, Danilovgrada i na primorju može dodatno pogoršati pojačan do jak sjeverni vjetar, koji se očekuje tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka, posebno u noćnim satima.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom prostoru i na taj način doprinesu smanjenju rizika od požara. Ističu i da će u navedenom periodu biti pojačan inspekcijski nadzor, a na mjestima sa visokim požarnim rizikom biće intenzivirano prisustvo predstavnika Uprave policije.

"Svi nadležni subjekti sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju najavljenu situaciju, a službe zaštite i spašavanja podiće nivo operativne spremnosti kako bi brže i efikasnije reagovale na eventualnu pojavu požara", zaključuju iz Direktorata.

Bonus video: