Queer Montenegro raspisao poziv za članstvo u Organizacionom odboru Montenegro Prajda 2020.

"Svi događaji, kao i sama Povorka, organizovaće se u skladu sa epidemiološkom situacijom, poštujući mjere za suzbijanje širenja COVID-19 epidemije"

6083 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Queer Montenegro raspisao je poziv za članstvo u Organizacionom odboru Montenegro Prajda 2020.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 20. septembara 2020. godine popunjavanjem kratke prijave putem linka.

"Pozivamo sve lezbejke, gej, biseksualne, trans, interpolne i kvir osobe, kao i njihove prijatelje, porodicu i saveznike da se prijave za članstvo u Organizacionom odboru Montenegro Prajda 2020. Članovi Organizacionog odbora će zajednički učestvovati u odabiru teme i zahtjeva koji će biti postavljeni na ovogodišnjem Prajdu, kao i svih sadržaja koji će biti organizovani u okviru istog. Montenegro Prajd se tradicionalno sastoji od niza kulturnih, edukativnih i zabavnih događaja koji se organizuju u toku Neđelje ponosa", navodi se u saopštenju Queer Montenegro.

Napominju da će se svi događaji, kao i sama Povorka, organizovati u skladu sa epidemiološkom situacijom, poštujući mjere za suzbijanje širenja COVID-19 epidemije.

"Važno je naglasiti i društveni kontekst u sklopu kojeg će organizovati Montenegro Prajd. Pored diskriminacije i nasilja sa kojima smo svakodnevno suočeni, ove godine se susrijećemo i sa brojnim izazovima kao što su COVID-19 pandemija i izvjesna ekonomska kriza, koja će teško pogoditi i našu zajednicu. Podsjećamo da je u julu ove godine usvojen Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola, ali da uslovi za njegovu implementaciju još uvjek nijesu stečeni. Ljudska prava ne smiju biti zanemarena. Aktvistički duh i nove ideje su potrebne LGBTIQ zajednici u Crnoj Gori više nego ikad kako bi nastavili našu borbu za potpunu jednakost", navoodi se u saopštenju.

Bonus video: