44 KORAKA

URA predlaže: Novi blok KBC-a i Urgentni blok, razvoj vrhunske medicine...

"Za sprovođenje neophodnih reformi potrebna je politička volja", rekao je dr Pavličić
297 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2018. 13:08h

Reforma zdravstvenog sistema, uz reformu ekonomsko-finasijskog sistema i sistema obrazovanja, predstavlja preduslov napretka Crne Gore i boljeg života građana. To je na današnjoj pres konferenciji rekao potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

“Naša vizija počiva na kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti i ekonomski zbrinutim ljekarima i medicinskim radnicima, koji znaju svoje mjesto u sistemu i imaju volju da svoje znanje unaprijede i iskoriste kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna. Ovaj program, između ostalog,podrazumijeva obnovu i tehnološko unapređenje postojećih, kao i izgradnju novih, savremenih zdravstvenih institucija”, ukazao je Konatar.

“Za sprovođenje neophodnih reformi potrebna je politička volja, stoga mi u Građanskom pokretu URA predlažemo 44 koraka ka ozdravljenju sistema koja se odnose na: politiku Ministarstva zdravlja, primarnu zdravstvenu zaštitu PZZ, regionalne bolnice i Klinički centar CG, dječju zaštitu, stomatologiju, finansiranje zdravstvenih kapaciteta i nabavku ljekova i medicinske opreme. Smatramo da su u ovom trenutku najprioritetniji zdravstveni projekti, odnosno preduslovi razvoja vrhunske medicine u Crnoj Gori i to izgradnja novog Urgentnog bloka sa smještajnim kapacitetima i operacionim salama i rekonstrukcija postojećeg KC i izgradnja novog II bloka KC za najsloženije programe,” zaključio je dr Pavličić.

URA je najavila da će predstavljanje “Programa reforme zdravstva - Zdravstvo za sve!”, biti upriličeno u ponedeljak, 22. januara, u kongresnoj sali hotela CentreVille, sa početkom u 12 časova.

Galerija