U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše

MUP: Narednih dana nestabilno vrijeme, preduzeti mjere da bi se izbjegla šteta

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog južnog vjetra, potencijalno moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima

35452 pregleda 79 reakcija 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova, na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju.

"U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše. Intenzivne padavine očekuju se naročito u petak popodne i u toku večernjih sati - tokom noći, u subotu prijepodne, u nedjelju veče - tokom noći i u ponedjeljak. Obilna kiša biće praćena i pojačanim, u planinama jakim južnim vjetrom koji će lokalno imati i olujni karakter. Jaki udari južnog vjetra očekuju se naročito u petak, tokom noći u petak na subotu, zatim u nedjelju veče i tokom noći u nedjelju na ponedjeljak, kao i tokom ponedjeljka", saopšteno je iz MUP-a.

Ističu da su zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog južnog vjetra, potencijalno moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.

"Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta. Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama", zaključuje se u saopštenju.