U četvrtak počinje elektronska prijava za upis na budžetske master studije UCG-a

"Kandidati će moći da predaju prijave i dokumentaciju 1. i 2. oktobra, sve do 18 sati, kada će sistem biti zatvoren", kaže se u saopštenju

2797 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: TV Vijesti
Ilustracija, Foto: TV Vijesti

Na Univerzitetu Crne Gore sjutra počinju prijave elektronskim putem za upis studenata u prvu godinu budžetskih master akademskih i primijenjenih studija Univerziteta Crne Gore, obima 120 ECTS kredita za studijsku 2020/2021. godinu, saopšteno je uz UCG.

"Kandidati će moći da predaju prijave i dokumentaciju 1. i 2. oktobra, sve do 18 sati, kada će sistem biti zatvoren", kaže se u saopštenju.

Oni su pojasnili da su uz elektronsku prijavu, kandidati obavezni da pošalju i originalna dokumenta, isključivo putem pošte.

"Od dokumentacije, predaju popunjen i svojeručno potpisan formular za Prijavu za upis na master studije Univerziteta Crne Gore, koji je dostupan na internet stranici za upis Univerziteta Crne Gore; originalnu diplomu ili uvjerenje o završenim osnovnim studijama i kopiju biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuću ličnu ispravu koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom", kaže se u saopštenju.

Dodaju da stranac podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio osnovne studije na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

"Organizacione jedinice same utvrđuju način polaganja, sadržinu i strukturu prijemnog ispita i istaći će raspored polaganja na svojim internet stranicama u okviru zvaničnog sajta www.ucg.ac.me , kao i na oglasnoj tabli, a biće orgnizovani tokom 5. i 6. oktobra 2020. godine. Prema rasporedu organizacionih jedinica, upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 10. oktobrom 2020. godine", kaže se u saopštenju.

Podsjećaju da je konkursom predviđeno 1.995 mjesta, na 17 fakulteta, odnosno 73 studijska programa.

Bonus video: