Ministarstvo odbrane Crne Gore dobilo 50.000 maski

"Pešic je kazao da se saradnja između dva ministarstva do sada odvijala kroz uspješnu realizaciju godišnjih bilateralnih planova i istakao da se posebno vrednuju stečena iskustva i znanja iz značajnog broja realizovanih aktivnosti u proteklom periodu"

4612 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Odbrana.gov.me
Sa sastanka, Foto: Odbrana.gov.me

Ministarstvo odbrane Njemačke doniralo je Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore 50.000 zaštitnih maski.

Povodom zvanične primopredaje u Ministarstvu odbrane boravili su izaslanik odbrane SR Njemačke, potpukovnik Tomas Beker i zamjenik ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori, Kristofer Brojning koji su se sastali sa generalnim direktorom Direktorata za politiku i planiranje odbrane, general majorom Rajkom Pešićem.

Pešić je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, istakao da je ovo još jedan dokaz spremnosti Njemačke da pruži podršku Crnoj Gori, kako na polju odbrane, tako i u drugim oblastima.

"On je naglasio da je ta zemlja svih ovih godina bila partner i saveznik Crnoj Gori, pružajući podršku, kako na našem putu ka punopravnom članstvu u NATO, tako i u procesu integracije, posebno u oblastima edukacije kadra, zajedničkog učešća u misijama ISAF i Resolute Support u Avganistanu, te sveobuhvatnom procesu modernizacije VCG. Pešic je kazao da se saradnja između dva ministarstva do sada odvijala kroz uspješnu realizaciju godišnjih bilateralnih planova i istakao da se posebno vrednuju stečena iskustva i znanja iz značajnog broja realizovanih aktivnosti u proteklom periodu", navodi se u saopštenju.

Brojning je, kako se dodaje, naglasio dobre i prijateljske odnose dvije zemlje i poručio da Crna Gora može računati na dalju podršku Njemačke na polju odbrane.

"On je istakao razvijenu i dugogodišnju saradnju dvije države na različitim poljima od obostranog značaja, te u tom kontekstu dodao činjenicu da Njemačka ostaje posvećena i pružanju dalje pomoći Crnoj Gori na njenom putu integracije u Evropsku uniju. Potpukovnik Beker je ukazao na doprinos Ministarstva odbrane Crne Gore jačanju već odlične odbrambene saradnje dvije zemlje i iskazao nadu da će se uprkos trenutnoj situaciji aktuelne pandemije virusa COVID-19 steći uslovi za realizaciju predviđenih aktivnosti planom bilateralne saradnje, kao i njihovo dalje intenziviranje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: