"Na pokušaj progona, odgovorićemo masovnim izlaskom na ulice i otkazivanjem poslušnosti bahatim pojedincima"

"Policijske starješine, kojima Crnogorac uz neprimjerene komentare date bez ikakvih kompetencija još i nezakonito prijeti, iako nova Vlada još uvijek nije formirana i on još uvijek nije sjeo ni u jednu zvaničnu fotelju, su dugogodišnje starješine koji su odgovorni i časni pojedinci, profesionalci koji su brinuli i brinu o bezbjednosti i dobrobiti svih građana naše domovine Crne Gore"

20281 pregleda 393 reakcija 96 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 02.10.2020. 11:55h

Kao sindikalna organizacija koja štiti prava pripadnika Uprave policije, najoštrije osuđujemo prijetnje upućene policijskim starješinama i službenicima upućenih od strane osobe koja nema nikakav legitimitet da komentariše policiju sa profesionalnog aspekta, i izražavamo zabrinutost što se ovakvoj izjavi uopšte pridala makar i stidljiva medijska pažnja, saopšteno je danas iz Sindikat Uprave policije.

Oni su reagovali na jučerašnju izjavu Srećka Crnogorca, glavnog savjetnika lidera koalicije za "Budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića.

"Izvjesni Srećko Crnogorac nema ni znanje, ni stručnost ni legitimitet da bi mogao sebi da da za pravo da komentariše susret policijskih starješina pa makar to bila i svečana prilika kao što je koktel povodom vlastitog praznika. Još manje Crnogorac, kao neko ko nije izabrani predstavnik naroda, ima pravo i legitimet da sa pozicije filozofa i politikologa, kako se predstavlja u javnosti, uopšte komentariše policijske aktivnosti i da samim tim i izvrće prirodu ovog svečanog čina održanog na javnom i svima dostupnom mjestu, nazivajući ga tajnim. Sramotno je što uopšte spominje "paralelne strukture" u smislu policije kao dijela službe bezbjednosti, kada odlično znamo kakva je paralelna struktura postojala devedesetih godina, ko je bio njen mentor i zagovornik u Crnoj Gori, sa kojom skrivenom i opasnom agendom je bila formirana i kuda bi djelovanje te paravojne formacije tada odvelo da je crnogorska policija nije u tome spriječila", ističe se u saopštenju Sindikata Uprave policije.

Oni su dodali da je Uprava policije Crne Gore bila i ostala časna služba.

"Policijske starješine, kojima Crnogorac uz neprimjerene komentare date bez ikakvih kompetencija još i nezakonito prijeti, iako nova Vlada još uvijek nije formirana i on još uvijek nije sjeo ni u jednu zvaničnu fotelju, su dugogodišnje starješine koji su odgovorni i časni pojedinci, profesionalci koji su brinuli i brinu o bezbjednosti i dobrobiti svih građana naše domovine Crne Gore", kazali su iz Sindikata Uprave policije.

Oni su poručili da je rad policije , kroz više uspostavljenih mehanizama kontrole, javan i podložan kritici i odgovornosti.

"Pa se postavlja pitanje čega se to Crnogorac plaši? Ako se plaši da starješine i policijski službenici neće trpjeti nezakonite namjere i najave otkaza i težih posljedica, u pravu je i ima čega da se plaši. Na svaki pokušaj progona zaposlenih u policiji Sindikat Uprave policije će odgovoriti masovnim izlaskom na ulice i otkazivanjem poslušnosti bahatim pojednicima", piše u saopštenju.

Iz Sindikata Uprave policije su rekli i da će "crnogorska policija uvijek poštovati slovo zakona i neće dozvoliti da se sa njom postupa na nečastan, nezakonit i sramotan način kako to zdušno najavljuje i obećava Crnogorac".

"Mi mu ovim putem pak obećavamo da će svaki pripadnik crnogorske policije biti maksimalno pravno i na svaki drugi legitiman način zaštićen i da progon časnih policijskih službenika i službenica neće uspjeti. Crnogorcu poručujemo i da bi bilo primjereno da objave koristi za bavljenje svojim poslom, ma koji on bio, uz nadu da društvene mreže ubuduće neće uzurpirati teorijama zavjere o tajnama i doušnicima kada policijske starješine nakon koktela budu održavale redovne kolegijume", zaključuje se u saopštenju Sindikata Uprave policije.

Bonus video: