DONOSE VEDRINU KARNEVALA I DUH MEDITERANA

Karavan Praznika mimoze gostuje u regionu

Učesnici Karavana će pozvati građane da dođu u Herceg Novi u februaru, kako muzikom i plesom, tako i dijeljenjem promotivnih materijala i žutog cvijeta po kojem novski zimski festival nosi ime
277 pregleda 0 komentar(a)
Praznik mimoze, Foto: Slavica Kosić
Praznik mimoze, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.02.2019. 14:29h

Karavan 49. Praznika mimoze naredne nedjelje će gostovati u regionu. Hercegnovske mažoretke, Gradska muzika i klovnovi će vedrinu karnevala i duh Mediterana donijeti na Zlatibor, u Beograd, Jagodinu, Bijeljinu, Doboj i Banja Luku.

“Ovogodišnji Karavan startuje defileom na Zlatiboru 22. Januara. Dan kasnije, 23. januara nastupiće u Jagodini, od 11 sati, a u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici od 17 sati. Potom putuje u Bijeljinu i Doboj, gdje će defilovati 24. januara, u 11, odnosno 17 sati. Krajnje odredište je Banja Luka, gdje nastupa 25. januara od 12 sati. Karavan će gostovati i i u Trebinje, 16. februara u okviru programa samog Praznika mimoze”,  naveli su iz Turističke organizacije Herceg Novi.

Učesnici Karavana će pozvati građane da dođu u Herceg Novi u februaru, kako muzikom i plesom, tako i dijeljenjem promotivnih materijala i žutog cvijeta po kojem novski zimski festival nosi ime.

Karavan mimoze realizuju Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg fest“, Gradska muzika i mažoretke i NVO „Maškare“, a u saradnji sa upravama i lokalnim turističkim organizacijama gradova koje će Karavan obići.

Iz TO najavlju da će Praznik početi prvog vikenda u februaru, a  raznovrsni programi će trajati tokom cijelog mjeseca. Festival će otvoriti karnevalska povorka od Igala do Trga Nikole Đurkovića i koncert regionalne muzičke zvijezde Nine Badrić u petak, 02. februara. U subotu, 03. februara slijedi tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina na novskoj rivijeri, od Kumbora do Baošića, kao i maskenbal u Institutu „Dr Simo Milošević“, na kojem će goste zabavljati Tijana Dapčević.