Crnogorsku državnu zastavu u Bijelom Polju oštetilo nevrijeme

Državni tužilac Denis Zvrko je kazao da se još uvijek ne zna da li je uzrok oštećenja zastave prirodni ili ljudski faktor

25530 pregleda 840 reakcija 22 komentar(a)
Oštećena zastava, Foto: Facebook
Oštećena zastava, Foto: Facebook

Crnogorska državna zastava, koja je postavljena na Dan državnosti ove godine na brdu Obrov u Bijelom Polju, nije oskrnavljena, kako je to ranije saopšteno iz Opštine, već je uništena od nevremena,” saznaju Vijesti iz nezvaničnih izvora Centra bezbjednosti Bijelo Polje.

“Oštećeno je postolje na kojem se nalazio reflektor, koji je nađen pored postolja. Zastava nije zapaljena, samo je oštećena od nevremena,” saopštio je izvor iz policije, precizirajući da je jedan od četiri šrafa bio odvrnut, dok ostala tri nisu, te da su primijetni tragovi rđe.

Državni tužilac Denis Zvrko je kazao da se još uvijek ne zna da li je uzrok oštećenja zastave prirodni ili ljudski faktor.

“Naložio sam da se cilju utvrđivanja uzroka preduzmu radnje prikupljanja obavještenja, da se izuzmu tragovi na licu mjesta radi vještačenja a ukoliko se ukaže potreba biće preduzete i druge mjere u cilju okrivanja uzroka oštećenja zastave i reflektora”, kazao je Zvrko.

Kako je ranije saopšteno iz Opštine Bijelo Polje, na snimku dostavljenom medijima, “pored oštećenja zastave vidi se da su nepoznati počinilac ili više njih pokušali da uklone postolje a polomljena je i rasvjeta”.

Gradonačelnik Bijelog Polja Petar Smolović osudio je vandalizam i zatražio hitnu reakciju nadležnih organa.

"Pokušaj antidržavnih elemenata da ovim sramnim činom ponize državu Crnu Goru neće proći kod građana slobodarskog i antifašističkog Bijelog Polja. Od državnih organa očekujemo hitnu reakciju", kazao je Smolović.

Bonus video: