Janković o incidentu u Beranama: Nikoga nismo vrijeđali na nacionalnoj osnovi

Želimo da speremo ljagu sa naših imena i to ćemo uraditi i već su počeli dogovori oko saniranja štete i mirenja sa oštećenim mladićima, jer je to sve u navijackom duhu i nadamo se da će i oni demantovati da su vrijeđani nacionalno

12792 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: SCG
Ilustracija, Foto: SCG

Beranac Viktor Janković saopštio je danas da on i njegovi prijatelji iz navijačke grupe Streetboys, nisu uzvikivali bilo kakve uvredljive nacionalističke poruke za vrijeme fudbalske utakmice Jezero – Budućnost.

Iz Uprave policije prethodno su saopštili da su priveli dvadesetjednogodišnjeg Jankovića i trojicu maloljetnika zbog izazivanja incidenta na fudbalskoj utkamici između Podgoričana i Plavljana, koji koriste fudbalski teren u Beranama.

Osumnjičeni su za širenje nacionalne i vjerske netrepeljivosti.

“Želim da kažem da je apsurdno ovo što se priča po medijima - da smo vrijeđali bilo koga na nacionalnoj osnovi. Najbolji demant je to što je jedan od uhapšenih islamske vjeroispovjesti, a drugi to da su ostalim uhapšenima majke islamske vjeroispovjesti, i da je zbog toga smiješno to što nas krive za takvo nešto.

Što se tiče lomljenja auta, dvojica od uhapšenih maloljetnika su priznali krivicu i platiće štetu, a što se tiče pucanja, da je to na policiji da dokaže i ako se dokaže nije problem da se odgovara, ali napominjemo za te stvari - desile su se u navijačkom duhu, ali nipošto niko nije vrijeđao i imao cilj da ispadne na nacionalnoj osnovi. Sasvim je pogrešno da se ovaj incident povezuje politički i sa strankama, jer je nerealno da djeca od 17 godina imaju veze sa tim.

Isto tako u ime Streetboysa želim da naglasim da nam izuzetno smeta što naš stadion koristi klub iz Plava, jer smo i mi vrijeđani nacionalno od strane njih kad smo god igrali sa njima, ali nikada nismo dizali hajku medijsku jer u našim redovima imamo skoro polovinu članova islamske vjeroispovjesti i multietnička smo grupa. Mislimo da nema potrebe da ljudi koji konstantno šalju uvredljive poruke na račun Berana i Beranaca koriste našu svetinju, odnosno naš stadion i uništavaju stolice, zidove i tako dalje.

Želimo da speremo ljagu sa naših imena i to ćemo uraditi i već su počeli dogovori oko saniranja štete i mirenja sa oštećenim mladićima, jer je to sve u navijackom duhu i nadamo se da će i oni demantovati da su vrijeđani nacionalno. Streetboysi se više neće oglašavati dok se sve ne riješi”, kaže se na kraju obraćanja koje je potpisao Viktor Janković.

Bonus video: