MINISTAR TRAŽIO INSPEKCIJSKI NADZOR

Ministarstvo: Bogavac se od juna 2017. nije obraćala Centru za socijalni rad

Rješenje o priznavanju prava na jednokratnu pomoć nije uručeno Bogavac u zakonskom roku
4 komentar(a)
Marijana Bogavac, Foto: Banka hrane
Marijana Bogavac, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 01.02.2019. 14:43h

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da se Marijana Bogavac od juna 2017. godine nije obraćala Centru za socijalni rad radi ostvarivanja prava na materijalno obezbjeđenje porodice, a isto tako nije bilo prijava niti je Centar imao informaciju da su djeca zanemarena od strane roditelja, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. 

Navodi se da je ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić podnio je inicijativu Odsjeku za inspekciju socijalne i dječje zaštite, kojom je zatražio da se sprovede inspekcijski nadzor uvidom u dokumentaciju kojom se ostvaruju prava i usluge socijalne i dječje zaštite vezano za porodicu Bogavac.

"Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da se M.B. nekolika puta obraćala Centru za socijalni rad i da je bila korisnik prava i usluga u skladu sa Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti do juna 2017. godine. Inspekcijski nadzor je takođe pokazao da se M.B. u septembru 2017. godine obratila Centru za socijalni rad u Podgorici za jednokratnu novčanu pomoć radi rješavanja problema iz domena stanovanja, na osnovu čega je Centar donio rješenje o priznavanju ovog prava. Nalaz je pokazao da ovo rješenje nije uručeno korisnici u zakonskom roku", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je korisnica ju međuvremenu ostvarila ovo pravo, ali Centar za socijalni rad ispituje razloge neblagovremenog uručivanja tog rješenja.

"Na osnovu ishoda ovog postupka, Ministarstvo će preduzeti odgovarajuće mjere."

Preporučujemo za Vas