Glavni grad: Uređuje se prostor za prodaju uptrebljavane robe na Ćemovskom polju

"Vrijednost navedenih radova je oko 148. 000 eura. Takođe, planirana je i izgradnja kancelarije za zapošljene, dodatnih toaleta, a u jednom dijelu i betonskog zida. Ove radove će izvoditi Agencija za stanovanje doo Podgorica.

5669 pregleda 0 komentar(a)
Tržnice i pijace, Foto: Ap
Tržnice i pijace, Foto: Ap

„Tržnice i pijace“d.o.o. Podgorica u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica uređuju prostor u okviru Stočne pijace na Ćemovskom polju u Podgorici, koji se koristi za prodaju upotrebljavane robe, saopšteno je iz glavnog grada Podgorica.

"U tu svrhu gradsko preduzeće Putevi asfaltiralo je zemljani dio pijace površine 8.800 m², napravljen je upojni bunar i sprovedena atmosferska kanalizacija. Vrijednost navedenih radova je oko 148.000 eura. Takođe, planirana je i izgradnja kancelarije za zapošljene, dodatnih toaleta, a u jednom dijelu i betonskog zida",ističe se u saopštenju Glavnog grada.

U saopštenju se dodaje da će ove radove izvoditi Agencija za stanovanje doo Podgorica.

"Vrijednost ugovorenih radova je 75.812 eura, a ukoliko vremenske prilike dozvole, radovi će početi naredne sedmice", piše u saopštenju Glavnog grada

Iz Glavnog grad su kazali i da će uporedo sa ovim radovima, „Tržnice i pijace“ sprovesti javnu nabavku za izradu tezgi, procijenjene vrijednosti 51.000 eura, koje će se davati u zakup na godišnjem nivou.

"Sa zakupcima će biti zaključeni ugovori o zakupu do kraja kalendarske godine. Ukoliko nemaju zaključene ugovore o zakupu, zainteresovani prodavci prodajno mjesto mogu zakupiti i na dnevnom nivou, s tim da u tom slučaju nemaju unaprijed garantovano mjesto i obezbijeđenu tezgu", saopštili su iz Glavnog grada.

Oni su poručili da je cilj da stvore bolje uslove kako prodavcima za rad, tako i kupcima koji dolaze na pijacu.

"Ujedno, uređenjem ovog prostora povećaćemo i kapacitete za davanje u zakup prodajnih mjesta. Formiranje pijace upotrebljavane robe se pokazalo kao dobar potez, jer je karakteriše dobra ponuda i veliki broj kupaca koji redovno dolaze zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Bonus video: