Medenica spremila ostavku?

Više izvora "Vijestima" je jutros nezvanično saopštilo da je Medenica podnijela ostavku, ali tu informaciju nije moguće potvrditi, jer iz Vrhovnog suda, iako su najavili, još nisu odgovorili, a Medenica ne odgovara na pozive i poruke novinara "Vijesti"

73894 pregleda 2403 reakcija 144 komentar(a)
Medenica, Foto: Luka Zeković
Medenica, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica najavila je na današnjoj sjednici te institucije da će podnijeti ostavku, saznaju "Vijesti".

Više izvora "Vijestima" je jutros nezvanično saopštilo da je Medenica podnijela ostavku, ali tu informaciju nije moguće potvrditi, jer iz Vrhovnog suda, iako su najavili, još nisu odgovorili, a Medenica ne odgovara na pozive i poruke novinara "Vijesti".

Očekuje se i zvanično saopštenje nakon sjednice.

Evropska komisija je u Izvještaju o napretku, objavljenom prošle nedjelje, izrazila zabrinutost zbog načina na koji je Sudski savjet 2019. tumačio Ustav i time dozvolio da predsjednica Vrhovnog suda bude izabrana treći put.

Iz Vrhovnog suda su "Vijestima" prošle nedjelje kazali da će ispoštovati preporuke Evropske komisije, ne precizirajući da li će Medenica podnijeti ostavku na tu funkciju. Ponovili su tada da je ostavka predsjednice Vrhovnog suda njen lični čin i da će ga zadržati za sebe.

Bonus video: