Podgorička URA: Glavni grad da odgovara za kontinuirani fušeraj pri izgradnji saobraćajnica

Ili izvođač radova loše pravi saobraćajnice ili nadzorni organ investitora loše kontroliše kvalitet izvedenih radova, smatraju iz podgoričke URE

20469 pregleda 376 reakcija 17 komentar(a)
Bulevar Josipa Broza, Foto: URA
Bulevar Josipa Broza, Foto: URA

,,Glavni grad treba da snosi odgovornost što će građani Podgorice morati da plate još jednu sanaciju Bulevara Josipa Broza Tita. Ovo je po ko zna koji put da su saobraćajnice u Podgorici, izgrađene u posljednjoj deceniji, zrele za rekonstrukciju nakon svega nekoliko godina”, saopštili su iz podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako navode iz ove partije, očigledno je da se radovi ne obavljaju kako treba i kvalitetno, jer bi, u suprotnom, saobraćajnice potrajale.

,,Posljednja sanacija Bulevara Josipa Broza Tita rađena je, na istom dijelu, prije dvije godine. Tada su, kao i sada, angažovani radnici gradskog preduzeća Putevi. Za očigledan propust u radu može biti mnogo razloga, od lošeg projekta ili konstrukcije, nadzora i održavanja. Glavni grad treba da utvrdi o čemu se radi”, ističu iz podgoričkog odbora URE.

Ili izvođač radova loše pravi saobraćajnice ili nadzorni organ investitora loše kontroliše kvalitet izvedenih radova, smatraju iz podgoričke URE.

,,Takvo poslovanje Glavnog grada sada već postaje tradicija. Brojni bulevari, građeni u vrijeme gradonačelnika Miomira Mugoše, poslij samo nekoliko godina već propadaju, a i često se prekopavaju zbog raznoraznih instalacija. Očekujemo da Glavni grad preuzme odgovornost za evidentan fušeraj i traljav rad”, zaključuju iz podgoričke URE.

Bonus video: