Kraljske Bare: Izvođač radova odvezao jednu od mašina

Mještani poručili da nastavljaju sa stražama i protestima, dok ne dobiju zvaničnu potvrdu da su koncesije poništene, to jest, da se odustalo od projekta mHE na vodotocima

12552 pregleda 213 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Izvođač radova na maloj hidroelektrani (mHE) na rječici Čestogaz u kolašinskom selu Kraljske Bare, kako kažu mještani, danas je odvezao jednu od dvije građevinske mašine. U tom selu mještani su od sredine jula zaustavili gradnju mHE na tri vodotoka.

Sa protestnih okupljanja, koja organizuju već skoro tri mjeseca, pored zahtjeva da se ponište koncesije i dozavole za mHE, tražili su i povlačenje mehanizacije i vraćanje terena u prvobitno stanje.

Koncesije za vodotoke Čestogaz, Ljubaštica i Crnja u tom selu dobila je firma “Dekar“.

foto: Privatna arhiva

Uprkos uklanjanju dijela mehanizacije i nezvaničnim informacijama da će izvođač pokušati da sanira dio vodozahvata na Čestogazu, mještani kažu da će nastaviti i straže i proteste.

„Nastavljamo danonoćne straže na Čestogazu. Nastavljamo i proteste, a naredni će se održati u nedjelju. Tako će biti sve dok ne dobijemo zvaničnu potvrdu da su koncesije poništena, to jest, da se odustalo od projekta mHE na našim vodotocima", kazao je predsjednik Mjesne zajednice Milovan Labović

Bonus video: