Radović: Ostavka Bigovića moralni čin nemoći

Sada bivši predsjednik SO Herceg Novi je Vijestima pojasnio da su razlozi njegove ostavke privatne prirode
200 pregleda 12 komentar(a)
Slobodan Radović Krušo
Slobodan Radović Krušo
Ažurirano: 14.01.2018. 13:59h

Ostavku dr Miloša Bigovića (DF) na mjesto predsjednika Skupštine Opštine Herceg Novi, iz DPS su okarakterisali kao “moralni čin nemoći”.

“Bigović je jasno sagledao sve manjkavosti aktuelne vlasti u gradu na koje ukazuje i hercegnovska javnost i opozicione političke partije, i zbog nemoći da značajnije utiče na politiku koja favorizuje samo partijske i lične interese, aktuelni predsjednik SO je dao ostavku”, uvjeren je predsjednik OO DPS Slobodan Krušo Radović.

Bigović je Vijestima pojasnio da su razlozi njegove ostavke privatne prirode, jer “poslovne obaveze, kao i one oko naučnih radova kojima se bavi, ne dozvoljavaju mu da u punom kapacitetu da doprinos radu Skupštine kao njen predsjednik”. On je kazao da će ostati odbornik u lokalnom parlamentu.

Podsjećamo da je Bigović (34) koji je doktor ekonomskih nauka , za predsjednika lokalnog parlamenta izabran 26.maja prošle godine, bez ijednog glasa protiv. Bio je jedini kandidat koalicije Demokratska Crna Gora, DF, Novska lista, SNP i koalicija SDP/URA koji su nakon loalnih izbora u maju prošle godine potpisali sporazumom o postizbornoj koalicionoj saradnji, konstituisanju, organizaciji i vršenju vlasti u Opštini Herceg Novi.

Njega bi na tom mjestu trebalo da zamijeni Boris Seferović odbornik Demokratskog fronta.

Bonus video: