Kako da laganoo prodajete online?

U trenucima kada je pristup radnjama ograničen, internet je jedino mjesto koje radi 24/7. Upravo je na internetu neophodno prisustvo Vašeg biznisa

39737 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo sadržaj
Foto: Promo sadržaj

Ova godina, po mnogo čemu specifična i teška za poslovanje, je svojevrsni ispit kako za manje tako i veće biznise. Kako su mjesecima na snazi mjere koje ograničavaju kretanje i niz drugih aktivnosti, nove okolnosti zahtijevaju i pronalaženje novih načina da dođemo do klijenata ili kupaca, nevezano da li ste preduzetnik, freelancer, vodite organizaciju, imate startup, manju ili veću kompaniju ili pak domaću radinost.

U trenucima kada su radnje zatvorene ili pristup njima ograničen, internet je jedino mjesto koje radi 24/7. Upravo je na internetu neophodno prisustvo Vašeg biznisa.

Sada sigurno uviđate koliko je značajno imati web sajt na kojem možete nesmetano da prezentujete svoje poslovanje, asortiman proizvoda i usluga, date sve informacije koje su bitne posjetiocima sajta, kontakt podatke itd. Kada Vaš sajt ima i web prodavnicu, koja funkcioniše po pravilima koja Vi postavite i predstavlja isključivo Vaše vlasništvo, to znači da Vaši klijenti mogu bez problema, sa bilo koje lokacije na kojoj se nalaze, poručivati proizvode ili zakazivati termine.

Nekim biznisima prvi i najlakši izbor za prodaju preko interneta bile su društvene mreže. Međutim, dokazalo se kako to nije bio i najbolji izbor.

Posljednjih mjeseci, u Crnoj Gori i regionu, prodaja preko društvenih mreža se uvećala. Tokom istog perioda, značajan broj ljudi je imao isti problem – njihove Facebook i Instagram stranice su ugašene, uz obavještenje da su prekršili neka od pravila ovih društvenih mreža. Na taj način, biznisi su ostajali bez jedinog kanala prodaje i komunikacije sa kupcima i klijentima.

Ove situacije nam mogu služiti kao opomena, jer:

Vaš biznis ne treba da zavisi od društvenih mreža, jer u tom slučaju Vi i Vaš biznis ste samo korisnici društvenih mreža i morate se prilagoditi njihovim pravilima. Tada prestajete biti vlasnik biznisa koji ima slobodu u svom poslovanju.

Društvene mreže su zaista odličan kanal komunikacije i oglašavanja i sa te strane prisustvo na njima je obavezno. Ali kada pričamo o online prodaji, Vaša prodavnica ne smije biti jedino tamo. U slučaju novih izmjena u radu društvenih mreža ili pak njihovog nestanka, gubi se i Vaš jedini izgrađeni kanal prodaje, pa biznis lako može posustati.

Ukoliko nemate web sajt i web prodavnicu na njemu, ne možete da radite remarketing i tako se oglašavate korisnicima koji su iskazali interesovanje za Vašim proizvodima ili uslugama. Bez remarketinga, budžet za oglašavanje ćete uzalud trošiti i na one koji nisu Vaša ciljna grupa. Kreiranjem online prodavnice, držite konce u svojim rukama i lako možete analizirati odakle dobijate najviše posjeta i prodaja, gdje se ulaganje najviše isplati, na koje se potencijalne klijente treba fokusirati.

Razmišljajte o kupcima, njihovim željama i navikama. Savremeni kupci više ne žele da pozivaju broj telefona i naručuju, a i sve manje žele da šalju privatne poruke i čekaju odgovor od administratora profila, kako bi saznali više informacija o proizvodu i dogovarali se oko porudžbine. Zato, jednostavnije je imati web prodavnicu koja nudi detaljne informacije o svakom proizvodu ili usluzi, kao i laku porudžbinu, u samo par klikova.

foto: Promo sadržaj

Agencija za digitalne i e-commerce usluge Laganoo iz Podgorice razumije potrebe vlasnika biznisa u Crnoj Gori, pa u svojoj ponudi ima 3 paketa za izradu web sajtova i svaki od njih uključuje kreiranje web prodavnice ili online zakazivanja. Paketi su namijenjeni različitim biznisima, njihovim potrebama i obimu poslovanja, dok su cijene prilagođene domaćem tržištu. Takođe, moguće je integrisati web prodavnicu u okviru postojećeg web sajta. Detaljnije o karakteristikama paketa pročitajte ovdje.

Ukoliko nudite usluge, Vaši klijenti umjesto pozivanja na broj telefona kako bi zakazali svoj termin ili fizičkog dolaska i čekanja do slobodnog termina, mogu jednostavno pristupiti Vašem web sajtu i na osnovu prikaza slobodnih i zauzetih termina lako odabrati onaj koji im najviše odgovara.

Kako bi online prodavnica na web sajtu ostvarila svoj puni potencijal, bilježila što više posjeta i realizovanih kupovina, potrebno je raditi i na drugim oblicima promovisanja Vašeg biznisa.

U tome Vam takođe može pomoći Laganoo tim koji, pored kreiranja web sajtova i web prodavnica, nudi i sljedeće usluge:

Grafički i web dizajn za Vaš brend,

SEO optimizaciju web sajta,

Održavanje društvenih mreža i oglašavanje na internetu,

Email marketing kampanje,

Kreiranje sadržaja na web-u.

„Laganoo“ ima i svoje Viber stikere. Besplatno ih možete preuzeti sa ove adrese ili sa web sajta www.laganoo.me i svakodnevnu komunikaciju osvježiti zanimljivim rješenjima. Njihov tim može kreirati Viber stikere i za Vaš brend.

foto: Promo sadržaj

Ukoliko želite da svoje poslovanje zaista učinite laganijim, kontaktirajte „Laganoo“:

Broj telefona je: +382 69 25 26 26

Email: prodaja@laganoo.me

Web sajt: www.laganoo.me

Ili ih zapratite na društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn.