"Bošković urušava ugled institucije"

Abazović: Poligona nema ko god bio ministar

“Mi samo treba da procijenimo u kost benefit analizi šta nam je bolje da imamo poligon ili da imamo drugi najveći pašnjak koji je netaknut, tu je računica vrlo jednostavna, a Vojska može trenirati i negdje u regionu”

20157 pregleda 662 reakcija 35 komentar(a)
Abazović prilikom posjete braniteljima Sinjajevine, Foto: Luka Zeković
Abazović prilikom posjete braniteljima Sinjajevine, Foto: Luka Zeković

Lider platforme “Crno na bijelo” Dritan Abazović rekao je da bi kao ministar odmah povukao odluku da Sinjajevina bude vojni poligon i da će to biti urađeno ko god da bude ministar.

“To se lako rješava, mi imamo nekoliko predloga gdje bi mogle da se održavaju vježbe. Jedan je teren u blizini Nikšića, drugi u blizini Bjelopavlića. Ne mogu sad da preciziram gdje tačno kako ne bih izazvao javnu polemiku, ali sa sigurnošću tvrdim da ima rješenja”, rekao je Abazović za TV Vijesti.

On je dodao da je Crna Gora ustavno uređena kao ekološka država i da je NATO spreman da se prilagodi specifičnostima.

“Mi samo treba da procijenimo u kost benefit analizi šta nam je bolje da imamo poligon ili da imamo drugi najveći pašnjak koji je netaknut, tu je računica vrlo jednostavna, a Vojska može trenirati i negdje u regionu”.

Ocijenio je da odlazeći ministar odbrane Predrag Bošković urušava ugled jedne institucije i radi nešto krajnje neodgovorno

Preporučujemo za Vas